Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. - Verkocht

Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!
Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!Toshi Yoshida - Zeefdruk, Kersenbloesem. kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Toshi Yoshida (1911-1995)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpStilleven
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen30 x 42 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd



Toshi Yoshida, een van de beroemdste Japanse houtsnedekunstenaars van de 20e eeuw, was de oudste zoon van Hiroshi Yoshida (1876-1950), een zeer succesvolle graficus in de shin-hanga-beweging, die gespecialiseerd was in het onderwerp landschap. Tijdens zijn jeugd zorgde een ziekte ervoor dat hij niet naar school kon en hij genoot van het kijken naar dieren en de grafische werkplaats van zijn vader. Aangemoedigd door zijn grootmoeder, schetste Toshi vaak dieren.

Tijdens zijn artistieke carrière worstelde Toshi Yoshida om een ​​balans te vinden tussen trouw blijven aan zijn vader en het ontwikkelen van zijn eigen stijl, terwijl hij probeerde de tanende ukiyo-e-traditie als een shin-hanga te vernieuwen.artiest. Hoewel hij in 1926 dieren als zijn specialiteit koos, namen zijn vroege werken tot en met de jaren vijftig, zoals 'Tokyo at Night' (1938), landschappen over in een stijl die vergelijkbaar was met die van zijn vader. Vergeleken met Hiroshi's uitgebreide, ingetogen en monumentale landschapsafdrukken slaagt Toshi's gebruik van rijke en diepe kleuren er echter in om openhartige traditionele Japanse landschappen uit te drukken.

De dood van zijn vader in 1950 markeerde Toshi's totale breuk met zijn verleden en hij produceerde een reeks abstracte prints. Deze experimentele ontwerpen putten uit expressionisme en pop-art met gedurfde kleurenpaletten. Het respect voor zijn vader had Toshi ervan weerhouden het eerder te proberen, maar na een paar jaar keerde hij terug naar zijn oorspronkelijke realistische stijl en zijn aangeboren affiniteit met dieren en vogels. Van 1971 tot 1994, tot de laatste jaren van zijn leven, werkte Toshi bijna uitsluitend aan dierenprints. Toshi was ook een kinderboekillustrator. Hij schreef zijn eigen korte verhalen en maakte illustraties in de serie 'Animal Picture Book'. Net als bij de prenten van zijn vader signeerde Toshi zijn kunstwerken met potlood en heel vaak zijn de titels in het Engels.
Conditie
ConditieGoed
In goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Toshi Yoshida (1911-1995) 

Japans Japans

Geplaatst door  CGMKunst
Lid sinds 2024
27 verkochte items
Alle items van deze verkoper (32)
42 cm
30 cm