Jo van Dijk - Grande gravure sur bois "souvenir d'Afrique" réalisée en 1967 - très petit tirage (8) - Vendu

AcheterJo van Dijk - Grote, in 1967 gemaakte houtsnede "souvenir d'Afrique" - zeer kleine oplage (8)? Enchérissez de 75!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterJo van Dijk - Grote, in 1967 gemaakte houtsnede "souvenir d'Afrique" - zeer kleine oplage (8)? Enchérissez de 75!
AcheterJo van Dijk - Grote, in 1967 gemaakte houtsnede "souvenir d'Afrique" - zeer kleine oplage (8)? Enchérissez de 75!AcheterJo van Dijk - Grote, in 1967 gemaakte houtsnede "souvenir d'Afrique" - zeer kleine oplage (8)? Enchérissez de 75!AcheterJo van Dijk - Grote, in 1967 gemaakte houtsnede "souvenir d'Afrique" - zeer kleine oplage (8)? Enchérissez de 75!AcheterJo van Dijk - Grote, in 1967 gemaakte houtsnede "souvenir d'Afrique" - zeer kleine oplage (8)? Enchérissez de 75!AcheterJo van Dijk - Grote, in 1967 gemaakte houtsnede "souvenir d'Afrique" - zeer kleine oplage (8)? Enchérissez de 75!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Jo van Dijk (1931-2000)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année1967
TechniqueGravure sur bois/Linogravure
SupportPapier
EncadréPasse-partout uniquement
Dimensions65 x 40 cm (h x l)
Passe-partout80 x 48 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Tirage8 stuks
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
  • Bijzondere jaren 60 hout/linosnede van deze Groningse "Groep NU" kunstenaar. In een zeer kleine oplage van slechts 8 drukken gemaakte grote voorstelling "souvenir d'Afrique". Bladmaat papier ca. 65x40cm (HxB). De hout/linosnede verkeert in goede, scherpe conditie, het passe partout moet worden vervangen.


De tweede helft van de jaren vijftig betekenden voor Jo van Dijk een artistieke doorbraak. Aangemoedigd door de toenmalige directeur van het Groninger Museum W.J. de Gruyter, had hij zijn eerste solo-expositie in 1959 in Galerie de Mangelgang. In datzelfde jaar werd hij op uitnodiging van beide kunstenaarsverenigingen lid van De Ploeg en de meer vooruitstrevende Groep NU. Tot zijn dood maakte Jo van Dijk in verschillende technieken, waarvan de schilderkunst reeds jaren zijn voorkeur had, lyrisch abstract werk dat enkel wil refereren aan vorm, kleur en compositie.
Werk van hem is zeer gezocht en wordt zelden te koop aangeboden.

Groep Nu werd op op 3 maart 1959 opgericht in Groningen. Aanleiding was een lezing van de hoogleraar en kunsthistoricus Schulte Nordholt ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van De Ploeg. In zekere zin was Nu een kritische reactie op het gebrek aan vernieuwing in die tijd van De Ploeg. Bestuurlijk werd Nu geleid door zogenaamde niet-werkende leden. De aangesloten kunstenaars behoefde zich niet druk te maken over bestuurlijke en organisatorische zaken.

Bij Nu sloten zich direct zestien kunstenaars aan onder wie de oud-Ploegleden Jan Jordens en Jan van der Zee, die daarvoor al betrokken waren geweest bij de kunstenaarsgroep Het Narrenschip. Ook anderen zoals Martin Tissing, Henri de Wolf en Sjouke Heins sloten zich aan bij Nu.

Hoewel de groep vanaf het begin aandacht kreeg in de landelijke media ondervond men op het plaatselijke vlak veel tegenwerking. Het bestuur van Pictura in Groningen weigerde aanvankelijk iedere vorm van medewerking. De toenmalige directeur van het Groninger Museum, W. Jos de Gruyter, een van de initiatiefnemers tot de oprichting van Nu, stelde in 1960 expositieruimte in het museum ter beschikking, overigens tegen de zin van zijn bestuur. De jaren erna exposeerde de groep ook in Pictura. In 1969 kreeg de groep een tentoonstelling in het Groninger Museum, die de naam kreeg Wad Nu. Ook buiten Groningen werd in die jaren geëxposeerd, onder meer in de Princessehof in Leeuwarden. De groep viel in de loop van de jaren erna langzaam uit elkaar.



État
ÉtatBon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Purmerend, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 17,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 40,00 €
Au sein de l'Europe 40,00 €
Vers le monde entier 75,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .