Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso - Verkauft

Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kaufen? Bieten Sie von 195!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Bild / Objekt

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kaufen? Bieten Sie von 195!
Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kaufen? Bieten Sie von 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kaufen? Bieten Sie von 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kaufen? Bieten Sie von 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kaufen? Bieten Sie von 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kaufen? Bieten Sie von 195!Anton Geerlings - Hardstenen beeld: vrouwelijk torso kaufen? Bieten Sie von 195!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Anton Geerlings (1923)
Art des KunstwerksBild / Objekt
Zeitraum1945 bis 1999
TechnikStein
StilModern
ThemaNackt
Maße29 x 32.5 x 7 cm (h x b x t)
SigniertHand signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
Gepolijst groengekleurd hardstenen beeld van een  geabstraheerde vrouwelijke torso. Op rechthoekig granieten basement. Het beeld is op de basement, gemonogrammeerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Het werk kan worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruit betaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Antonius Arnoldus Hendrikus (Anton) Geerlings (Rotterdam, 7 juni 1923 – Rotterdam, 15 november 2018) was een Nederlandse beeldhouwer en schilder.

Geerlings werd geboren in Rotterdam als oudste zoon van boekbinder Theodorus Antonius Arnoldus Geerlings en Juliana Dames. Als 14-jarige werkte hij bij een juwelier in Rotterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij twee jaar in het kader van de arbeitseistaz in Berlijn en vervolgens bij een meubelfabriek in Bergschenhoek. Hij volgde zes jaar lang de avondstudie aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen, waar hij les kreeg van David Bautz.
Na de oorlog werkte hij in een steenhouwerij en bij een meubelfabriek in Vlaardingen. De eerste keer dat Anton Geerlings in aanraking kwam met steen, was toen hij werd aangenomen als steenhouwer bij de marmerindustrie. Aannemer Slinge voerde werk uit voor beeldhouwer Heman aan de entree voor de Rotterdamse bank aan de Coolsingel in Rotterdam. Slinge zou hem nog jarenlang voorzien van werk. Als beeldhouwer was Anton Geerlings autodidact. Als steenbeeldhouwer en houtsnijder maakte hij dierfiguren en figuurvoorstellingen. Geerlings werkte onder andere mee aan de restauratie van de Laurenskerk in Rotterdam en was aanvankelijk vooral als restauratiebeeldhouwer actief. In 1968 begon hij voor zichzelf, vanaf 1988 richtte hij zich voornamelijk op eigen werk.
Geerlings genoot mede bekendheid door zijn deelname, met onder anderen Jeannot Bürgi, Kees Groeneveld, Jo Esenkbrink en Paulus Reinhard, aan de creatie van de lantaarnconsoles in de Utrechtse Binnenstad. Ter herinnering aan het stadsherstel in Deventer in de jaren 80 maakte hij een snijraam en een aantal gevelstenen.



Zustand
ZustandSehr gut
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: 's-gravenzande, Niederlande
SendenPaketpost
Preis> 10 kg oder mehr als 1,00 x 0,50 Meter
Innerhalb von Niederlande 17,50 €
Nach Belgien 28,95 €
Nach Deutschland 28,95 €
In die EU 28,95 €
Weltweit 65,00 €
ExtraBei einem Kaufbetrag über € 500,- Euro zahlen Sie einen Zuschlag von (maximal) € 7,50 Euro für zusätzlich versicherten Versand

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Anton Geerlings (1923) 

Niederländisch Niederländisch Alle Werke von diesem Künstler (6)

Angeboten durch  KiewitKunst
Mitglied seit 2011
6254 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (570)
32.5
29
7
Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

AbholenJa, das ist möglich
Ort des Objekts's-Gravenzande,  Niederlande
Auktionsdetails
Startzeit20-6-2023 um 23:19
Endzeit29-6-2023 um 17:31
Gebote (1)
Anmelden oder registrieren um den Bietverlauf einzusehen