Carel Blazer - Foto: - Verkauft

Carel Blazer - Foto: kaufen? Bieten Sie von 49!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Fotografie

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Carel Blazer - Foto: kaufen? Bieten Sie von 49!
Carel Blazer - Foto: kaufen? Bieten Sie von 49!Carel Blazer - Foto: kaufen? Bieten Sie von 49!Carel Blazer - Foto: kaufen? Bieten Sie von 49!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Carel Blazer (1911-1980)
Art des KunstwerksFotografie
Zeitraum1945 bis 1999
TechnikSilberdruck (klassisches Foto)
GerahmtNicht gerahmt
Maße17.5 x 24.5 cm (h x b)
SigniertNicht signiert / Unterschrift mitgedruckt
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
Foto van Carel Blazer. Afmetingen: H17.5 x b24.5cm. Het werk is achterop voorzien van een stempel.

Verzenddagen: we verzenden op dinsdag en donderdag. 

Carel Blazer (Amsterdam, 16 juni 1911 - Nijmegen, 16 januari 1980) was een fotograaf en Nederlands verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Blazer werkte en woonde in Amsterdam. Hij was een sociaal en politiek bewogen mens en nam al in zijn jeugd deel aan initiatieven tegen het opkomende fascisme. In 1933 werd Blazer op uitnodiging van de fotograaf C. Kerkhof lid van de Vereeniging van Arbeiders-Fotografen. In 1936 nam hij samen met Cas Oorthuys en Nico de Haas zitting in het bestuur van de groep foto en film van de Bond van Kunstenaars ter Verdediging van de Kulturele Rechten (BKVK). Blazer werkte mee aan de organisatie van de tentoonstelling De Olympiade Onder Dictatuur (DOOD), en in 1937 aan de internationale tentoonstelling foto ’37 in het Stedelijk Museum in Amsterdam. In datzelfde jaar vertrok Blazer voor drie maanden naar Spanje waar hij de burgeroorlog aan de republikeinse kant verslaat.

In de oorlog sloot hij zich aan bij de fotografenverzetsgroep "De Ondergedoken Camera". Hij maakte vele foto's van de oorlogsellende in Amsterdam. Hij behoorde tot de stroming van de sociale fotografie en maakte documentaire fotoseries die geëngageerd maatschappelijke ontwikkelingen en misstanden weergaven.

Blazer was leermeester van Ad Windig, Dolf Kruger en Paul Huf en medeoprichter van de fotografenvereniging GKf. In de jaren vijftig en zestig legde hij zich vooral toe op reclame- en industriële fotografie, maar hij maakte ook reizen in binnen- en buitenland en fotografeerde dan mensen tijdens hun alledaagse bezigheden. Een bekend en gezocht boek waarin hij alle foto's verzorgde is 50 jaar Bruynzeel 1897-1947.

Zijn fotoarchief wordt beheerd door het Maria Austria Instituut te Amsterdam.









T







Zustand
ZustandGut
Einige leichte Beschädigungen in den unteren Ecken.
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: 's-gravenzande, Niederlande
SendenPaketpost
PreisBis zu 10 kg.
Innerhalb von Niederlande 13,50 €
Nach Belgien 21,95 €
Nach Deutschland 21,95 €
In die EU 21,95 €
Weltweit 55,00 €

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

AbholenJa, das ist möglich
Ort des Objekts'S-GRAVENZANDE,  Niederlande
Auktionsdetails
Startzeit11-3-2022 um 14:35
Endzeit14-3-2022 um 22:02
Gebote (1)
Anmelden oder registrieren um den Bietverlauf einzusehen