Joan Gardy Artigas - Grapefruit-Lady - Verkauft

Joan Gardy Artigas - Dame au Pamplemousse kaufen? Bieten Sie von 60!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Grafik (Hand signiert)

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Joan Gardy Artigas - Dame au Pamplemousse kaufen? Bieten Sie von 60!
Joan Gardy Artigas - Dame au Pamplemousse kaufen? Bieten Sie von 60!Joan Gardy Artigas - Dame au Pamplemousse kaufen? Bieten Sie von 60!Joan Gardy Artigas - Dame au Pamplemousse kaufen? Bieten Sie von 60!Joan Gardy Artigas - Dame au Pamplemousse kaufen? Bieten Sie von 60!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Joan Gardy Artigas (1938)
Art des KunstwerksGrafik (Hand signiert)
Jahr1979
TechnikLitho
TrägerPapier
GerahmtNicht gerahmt
Maße65 x 50 cm (h x b)
SigniertHand signiert
Auflage29/75
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

Kleurenlitho op stevig papier. Handgesigneerd en genummerd: 29/75.
Formaat afbeelding 61,5 x 43 cm, formaat papier 65 x 50 cm.

JOAN GARDY ARTIGAS (°1938) is de zoon van Josep Llorens Artigas, de favoriete keramist van Picasso en Miró.  Artigas groeide op omringd door zowel de kunst als de kunstenaars die een revolutie teweegbrachten in de twintigste-eeuwse kunst. Als tiener werd hij Miró’s assistent en verliet enkele jaren later Spanje om te ontsnappen aan het onderdrukkende Franco-regime om te proberen een onafhankelijke artistieke identiteit te vestigen. Na een periode als student aan de Ecole des Beaux Arts in Parijs, raakte hij bevriend met de beeldhouwer Alberto Giacometti en opende hij een keramiekatelier in Parijs, waar hij samenwerkte met Georges Braques en Marc Chagall.
Toen zijn vader te zwak werd om te werken, riep Miró hem terug naar Spanje en een twintigjarig partnerschap volgde. De vruchten van deze samenwerking zijn te zien in grote keramische muurschilderingen en sculpturen over de hele wereld, waaronder keramische muurschilderingen voor Harvard University, UNESCO (Parijs), Foundation Maeght (St. Paul), de Wereldtentoonstelling van 1970 in Osaka, de luchthaven van Barcelona, de Kunsthaus in Zürich, het Haack Museum (Ludwigshafen), IBM Headquarters (Barcelona) en een keramische muurschildering van 60 meter voor het Palais des Expositions et des Congres de Madrid. Hij en Miró werkten ook samen aan een keramische sculptuur van 22 meter voor een fontein in Barcelona.
Artigas begon halverwege de jaren zestig met het tentoonstellen van zijn eigen kleinere keramische en bronzen sculpturen in Frankrijk en Spanje en begon met het maken van litho's en etsen in 1968. Hij heeft een aantal opdrachten gehad voor grote openbare sculpturen (in brons, keramiek en beton) in Europa , Japan en de VS en heeft shows gehad in veel Europese, Japanse en Amerikaanse galerijen en musea. Een grote overzichtstentoonstelling van zijn werken in alle media werd gehouden in het Tecla Sala Centre Cultural in Barcelona in 1996. Spaightwood Galleries gaf hem zijn eerste Amerikaanse eenmansshow in 1982.
Hij was een gastkunstenaar aan de Universiteit van Wwisconsin-Madison en de Universiteit van Nebraska-Lincoln. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Miro in Barcelona en is directeur van de Fundació Tallers Josep Llorens Artigas in Gallifa, Spanje, die hij in 1989 oprichtte ter nagedachtenis aan zijn vader en om een plek te bieden waar kunstenaars uit alle delen van de wereld naartoe komen om samen te werken voor een periode van maximaal zes maanden.


Ich versende grundsätzlich mit DHL. Die angegebenen Versandkosten verstehen sich inklusive Verpackungsmaterial; je nach Artikel eine stabile Versandhülse aus Pappe oder flacher Karton (für kleinere Arbeiten).
In Ausnahmefällen ist eine Abholung für Käufer aus der unmittelbaren Umgebung möglich.

Zustand
ZustandGut
Sendung
SendenPaketpost
PreisBis zu 2 kg.
Innerhalb von Niederlande 9,00 €
Nach Belgien 14,00 €
Nach Deutschland 14,00 €
In die EU 17,50 €

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Joan Gardy Artigas (1938) 

Französisch FranzösischSpanisch Spanisch Alle Werke von diesem Künstler (6)

Angeboten durch  Madison
Mitglied seit 2022
172 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (19)
50 cm
65 cm
Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

AbholenNein, das ist nicht möglich
Ort des ObjektsOudorp NH,  Niederlande
Auktionsdetails
Startzeit23-3-2024 um 8:58
Endzeit30-3-2024 um 15:37
Gebote (2)
Anmelden oder registrieren um den Bietverlauf einzusehen