Johannes Wouterus van Trirum - J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel Spelende kittens

J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kaufen? Bieten Sie von 395!
J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kaufen? Bieten Sie von 395!J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kaufen? Bieten Sie von 395!J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kaufen? Bieten Sie von 395!J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kaufen? Bieten Sie von 395!J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kaufen? Bieten Sie von 395!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Johannes Wouterus van Trirum (1924-2011)
TypMalerei
Zeitraum1900 bis 1944
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

J.W. (Jan) van Trirum
Johannes Wouterus ('Jan') van Trirum (kunstschilder) is geboren op 21 februari 1924 te Rotterdam en overleden op 21 september 2011 te Wolphaartsdijk.
Jan van Trirum startte op 13 jarige leeftijd als leerling bij Reclame Atelier Mineur.
Daar werkte hij o.a. mee aan de grote doeken die voor de bioscoop reclame gemaakt werden. Door dit werk kreeg hij een enorme vaardigheid in het snel en raak opzetten van een werkstuk.

Ook bezocht hij naast het werken overdag bij het reclame atelier de avond academie te Rotterdam. Hij kreeg daar o.a. les van de heer Hijboer (vader van Anton Hijboer) en de heer van Oort. Door het uitbreken van de tweede Wereld oorlog kon hij zijn studie aan de academie niet geheel afmaken.

Jan is vooral bekend geworden om zijn schilderijen van jonge katjes. Deze zijn gezocht in zowel binnen- als buitenland. Jan staat in de top 3, naast Cornelis Raaphorst en Henriëtte Ronner-Knip, van beste kattenschilders die Nederland ooit heeft voortgebracht.
Ook schilderde Jan paarden, landschappen en portretten. Daarnaast maakt hij gezichten op Dordrecht en Rotterdam. Ook heeft hij een periode gewerkt aan een serie schilderijen van de Biesbos.

In de jaren 60 maakte hij modern werk in krachtige toets zowel met penseel als met paletmes met o.a. als onderwerp de bouw van de Brienenoord brug. Daarnaast schilderde hij in die tijd portretten. Vooral zijn drie dochters waren toen een geliefd onderwerp. In 1973 verhuist hij naar Zeeland waar hij overleed.

Het paneel is 50 x40 cm en incl lijst 68 x58 cm. het paneel is afkomstig van een goede vriend van schilder en is in uitmuntende staat

Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: Rijnsburg, Niederlande
SendenAufgrund seiner Größe oder Zerbrechlichkeit ist es nicht möglich, diesen Artikel per Post zu versenden

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Auktionsdetails
Startzeit2-9-2017 um 23:54
Endzeit17-9-2017 um 22:54
Ausrufpreis 395 €
Auktionsprovision: 15%
AbholenJa, das ist möglich
Ort des ObjektsRijnsburg,  Niederlande