Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" - Verkauft

Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kaufen? Bieten Sie von 35!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Grafik (Hand signiert)

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kaufen? Bieten Sie von 35!
Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kaufen? Bieten Sie von 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kaufen? Bieten Sie von 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kaufen? Bieten Sie von 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kaufen? Bieten Sie von 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kaufen? Bieten Sie von 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kaufen? Bieten Sie von 35!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Karel Arkema (1901-1965)
Art des KunstwerksGrafik (Hand signiert)
Jahr1961
TechnikRadierung
TrägerPapier
GerahmtNicht gerahmt
Maße33.9 x 26.3 cm (h x b)
SigniertHand signiert
Auflage5/8
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

Ets van Karel Arkema, gesigneerd, gedateerd en getiteld in pen. Met los bijgevoegd slap-kartonnen passe-partout, afm. 54,8x36,7 cm.

Verzending tussen twee platen, 8,25 euro, aangetekend 9,95

Karel Arkema (1901-1964) werd geboren in Appingedam, waar zijn vader een schildersbedrijf had.
Na doorlopen ambachtsschool, studeerde hij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen bij o.a. Bach en Kort.
In Appingedam was hij o.a. bestuurslid van de Chr. Oranjevereniging en lid van het Nederlands hervormd kerkbestuur.
In 1955 verbleef hij op uitnodiging van het Ministerie van Onderwijs,. Kunsten en Wetenschappen en i het kader van een Belgisch-Nederlandse uitwisseling een maand in Bouillon in de Ardennen. Hij werkte te Parijs en later aan de Rivièra samen met zijn vrouw Henny Arkema
Karel aanvankelijk realistisch-expressionistisch schilderend maar toch de invloed onderging van het expressionisme van De Ploeg. Ook bij het werk van zijn vrouw was dat duidelijk herkenbaar. Karel zocht voortdurend naar een eigen stijl. De laatste jaren zocht hij het ook in het non-figuratieve en abstracte waarbij hij vaak uitging van de natuur en kwam dan tot zijn eigen expressie waar een verwantschap met jan van der Zee uit spreekt.
Henny Arkema (1902-1984) werd geboren in Bremen; haar moeder was van Hongaarse afkomst. Al jong kwam ze naar Groningen. Ze trouwde met Karel Arkema en door hem kwam ze er in de loop van de jaren vijftig toe haar eigen sluimerende artistieke talenten te ontwikkelen. Haar schilderwerk maar ook haar tegels en tegeltableaus ademden een sprookjesachtige sfeer. Karel en Henny werkten veel samen aan opdrachten voor wandversieringen overal in het land.
Zustand
ZustandAngemessen
over het hele blad roestvlekjes, ook in beeld, maar daar is het nauwelijks te zien
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: Voorthuizen, Niederlande
SendenPaketpost
PreisBis zu 5 kg.
Innerhalb von Niederlande 10,95 €

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Karel Arkema (1901-1965) 

Niederländisch Niederländisch

Angeboten durch  Cello1
Mitglied seit 2016
1277 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (27)
26.3 cm
33.9 cm
Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

AbholenJa, das ist möglich
Ort des ObjektsVoorthuizen,  Niederlande
Auktionsdetails
Startzeit6-1-2020 um 13:11
Endzeit17-1-2020 um 19:58
Gebote (1)
Anmelden oder registrieren um den Bietverlauf einzusehen