• Favoriten
  • Registrieren
  • Artikel verkaufen
  • Populär
  • Endet heute
  • Zum ersten Mal angeboten
  • Ab 1 Euro
  • Heute angeboten
  • Letzte Chance
  • Nur im Nachgebot
Niederländisch
Englisch
Français
FA. (2)

Klaas Gubbels - grote houtdruk - 2007

Klaas Gubbels - grote houtdruk - 2007 kaufen? Bieten Sie von 475!
Klaas Gubbels - grote houtdruk - 2007 kaufen? Bieten Sie von 475!Klaas Gubbels - grote houtdruk - 2007 kaufen? Bieten Sie von 475!Klaas Gubbels - grote houtdruk - 2007 kaufen? Bieten Sie von 475!Klaas Gubbels - grote houtdruk - 2007 kaufen? Bieten Sie von 475!Klaas Gubbels - grote houtdruk - 2007 kaufen? Bieten Sie von 475!
ähnlichen Artikel einstellen
Verkäufer

Angeboten durch  KiewitKunst
FA. (172)

Mitglied seit 2011
5369 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (358)
  • Klaas Gubbels (1934)
TypGrafik nach 1900
Jahr2007
TechnikHolz / Linolschnitt
TrägerPapier
StilModern
GerahmtNicht gerahmt
Maße48.5 cm x 64 cm (h x b)
SigniertHand signiert
AuflageE.A, 6/6
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
Grote houtdruk van Klaas Gubbels. Jaar: 2007. Nummer: E.A, 6/6. Afmetingen blad: H48.5 x b64cm. Afmetingen voorstelling: H42 x b62.5cm. Het werk is rechts onderin, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Klaas Gubbels (Rotterdam, 19 januari 1934) is een Nederlands kunstenaar. Het meest bekend is hij met zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen.
Klaas Gubbels maakte op zesjarige leeftijd het bombardement op zijn geboortestad Rotterdam mee. Zijn jeugd speelde zich enerzijds af tussen uitgebrande en ruïneuze huizen in de binnenstad, anderzijds bij zijn grootouders, die aan het Balkengat (nu Balkenstraat) woonden, vlakbij een haventje van een houtkoperij aan de Delfshavense Schie.
Gubbels kwam in aanraking met de beeldende kunst via zijn vader Kees Gubbels (1894-1974), die in de oorlog Kunsthandel De Brug oprichtte. In de jaren vijftig volgde Gubbels verscheidene opleidingen. De opleiding reclameschilderen volgde hij van 1949 tot 1951 aan de Technische school in Rotterdam. Daarna vond hij werk op het reclame-atelier van de Rotterdamse Bijenkorf. Vervolgens volgde hij van 1951 tot 1952 een avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam. Als gevolg van de scheiding van zijn ouders vertrok Gubbels in februari 1952 naar Arnhem, waar hij van 1952 tot 1958 studeerde aan de Academie Kunstoefening te Arnhem. Daarnaast volgde hij ook avondlessen in beeldhouwkunde. Gubbels deed geen eindexamen uit vrees te zakken op het onderdeel kunstgeschiedenis.
In de jaren zeventig was Klaas Gubbels als docent verbonden aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam, tegenwoordig Willem de Kooning Academie, samen met andere schilders en grafici als Hannes Postma en beeldhouwer Kees Franse. Gubbels werkt in Arnhem op zijn atelier in het koetshuis van landgoed Lichtenbeek of in Frankrijk in de Ardèche.
Tentoonstellingen
In 1955 had Gubbels tezamen met Just Sark zijn eerste expositie in de universiteitsmensa in Utrecht, en bij boekhandel De Violier in Den Haag, in 1965 zijn eerste buitenlandse, in Lissabon en Parijs. Aan het eind van 2004 en in het begin van 2005 vond er een grote retrospectieve tentoonstelling van zijn werk plaats in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Tien jaar later werd de tachtigste verjaardag van Gubbels gevierd met een speciale thema-tentoonstelling op Paleis Soestdijk (september tot november 2014).
Het werk van Gubbels is vertegenwoordigd in diverse grote Nederlandse musea en in de bedrijfscollecties van bijvoorbeeld Ahold, Akzo en TNT.
Werk
In verloop van tijd zijn de kunstwerken van Klaas Gubbels steeds abstracter geworden. Het valt in eerste instantie te bezien als eenkennig, vanwege het beperkte aantal aan visuele thema's. Maar dit is ook juist weer de kracht en charme van zijn kunstwerken, volgens sommigen. Hij gebruikt daarnaast ook een veelvoud aan technieken en materialen, zoals: fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal.
Zijn werk heeft raakvlakken met kunstwerken van kunstenaars als Giorgio Morandi en Amedeo Modigliani en lijkt beïnvloed door Marcel Duchamp, Man Ray en George Segal.
Overig
In 2013 verscheen ter gelegenheid van de vijfenzeventigste verjaardag van Jan Siebelink een speciale uitgave met fragmenten uit Knielen op een bed violen en tien daarop geïnspireerde houtsneden van Gubbels.


ZustandSehr gut

In sehr gutem Zustand.

GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Klaas Gubbels (1934)

Alle Werke von diesem Künstler(50)
Angeboten durch  KiewitKunst
FA. (172)

Mitglied seit 2011
5369 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (358)
Pinterest
64 cm
48.5 cm
Die Auktion ist beendet
Auktionsdetails
Startzeit:07-06-2022 um 17:34
Endzeit:16-06-2022 um 19:40
Ausrufpreis€ 475
Auktionsprovision: 15%
AbholenJa, das ist möglich
Ort des Objekts'S-GRAVENZANDE, Niederlande
VersendenWeltweit

Sie haben noch keinen Account?
Durch die Erstellung eines kostenlosen Kontos können Sie auf {{numberOfItems}} Artikel bieten oder selbst einen Artikel in die Auktion aufnehmen.