Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug - Verkauft

Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Malerei

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!
Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kaufen? Bieten Sie von 125!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Piet Landkroon (1907-1997)
Art des KunstwerksMalerei
Jahr1953
TechnikGemischte Technik
TrägerPapier
StilExpressionistisch
GerahmtGerahmt
Maße33 x 22 cm (h x b)
inkl. Rahmen52 x 40 cm (h x b)
SigniertHand signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

Een interessant expressionistisch werk van Piet Landkroon.

In oorspronkelijke lijst.
Het werk komt uit de collectie van de Dienst voor 's Rijks Verspreide Kunstvoorwerpen en was (foutief) met de hand ingeschreven onder G. Landkroon.


Piet Landkroon volgde een opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam gedurende de jaren 1924-1929, hij was daar leerling van Hendrik Jan Wolter en Johannes Hendricus Jurres.

Zijn onderwerpen waren portretten, zelfportretten, stillevens, en havengezichten. Hij was winnaar van de Cohen Gosschalkprijs in 1928 en de Willink van Collenprijs ook in 1928 en de Thérèse van Duyl-Schwartzeprijs in 1938.

Hij was ondermeer lid van De Brug in Amsterdam. De Brug werd opgericht naar voorbeeld van de eerder in Duitsland opgerichte vereniging ‘Die Brücke’. Het doel was de introductie van de Nieuwe Zakelijkheid in de schilderkunst, een overtuiging die na de Eerste Wereldoorlog de kunst ging beheersen. Het doel van de Nieuwe Zakelijkheid was om kunst meer in dienst te stellen van het sociale bewustzijn.
Zustand
ZustandGut
Het werk verkeert in goede conditie (heeft tot voor kort achter glasgezeten en heeft geen beschadigingen). Het schilderij is met gemengde techniek gemaakt. Lijkt op combinatie olieverf en krijt.
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: Amsterdam dit werk kan worden afgehaald zonder verdere kosten in amsterdam of stavoren, friesland. parkeren voor de deur., Niederlande
SendenPaketpost
PreisBis zu 2 kg.
Innerhalb von Niederlande 10,00 €

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

AbholenJa, das ist möglich
Ort des ObjektsAMSTERDAM Dit werk kan worden afgehaald zonder verdere kosten in Amsterdam of Stavoren, Friesland. Parkeren voor de deur.,  Niederlande
Auktionsdetails
Startzeit25-1-2020 um 15:41
Endzeit9-2-2020 um 20:19
Gebote (1)
Anmelden oder registrieren um den Bietverlauf einzusehen