Raymond van Bergen - Aan de Ijssel - Verkauft

Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Malerei

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!
Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!Raymond van Bergen - Aan de Ijssel kaufen? Bieten Sie von 50!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Raymond van Bergen (1883-1978)
Art des KunstwerksMalerei
Jahr1952
TechnikÖlgemälde
TrägerCanvas
StilRealistisch
ThemaLandschaft
GerahmtGerahmt
Maße50 x 70 cm (h x b)
inkl. Rahmen69 x 89 cm (h x b)
SigniertHand signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

Raymundus van Bergen (ook: Raymond van Bergen) is de kloosternaam van Alphonse Marie (Fons) van Bergen ('s-Hertogenbosch, 1883 - Zwolle, 1978), een Dominicaner monnik en glazenier.

BiografieBewerken

Van Bergen trad in 1910 in in de Dominicaner orde en kreeg toestemming om een opleiding aan de Kunstakademie te Düsseldorf te volgen. In 1914studeerde hij daar af en, toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, keerde hij naar Nederland terug en verbleef korte tijd in het Dominicanenklooster Venlo en vanaf 1919 in het Dominicanenklooster Zwolle.

Vanaf 1918 ontwierp hij glas-in-loodramen. Een belangrijke inspiratiebron voor hem vormde Jan Toorop. Dit hield in dat de voorstellingen gestileerd en overdreven vlak weergegeven werden. Aldus ontwierp hij de ramen voor de Sint-Vincentiuskerk te Deursen (1921-1925) en de Thomas van Aquinokerk te Zwolle (1926-1929).

Later bracht hij echter de illusie van ruimtelijkheid aan in zijn werk. Dit bleek al bij zijn ramen voor het Fraterhuis te 's-Hertogenbosch (1929) en voor de Onze Lieve Vrouw Rozenkranskerk te Rotterdam(1939).

Na de Tweede Wereldoorlog werd zijn werk realistischer. Dit wordt wel toegeschreven aan de invloed van Joep Nicolas. Tot zijn naoorlogse werk wordt gerekend: 22 ramen voor de Sint-Lambertusbasiliek in Hengelo (1945-1949), vier ramen voor de Petrus en Paulus­kerk te Goor (na 1945), een raam voor het Gebouw van Sociale Zaken te Zwolle (1952) en een gedenkraam voor het raadhuis te Heino (1955).

Eénmaal kreeg Van Bergen een buitenlandse opdracht, voor de ramen van een Dominicanessenkapel te Londen.

Zijn ontwerpen werden uitgevoerd door diverse ateliers, en soms ook door hemzelf aangezien hij in het klooster een eigen atelier had. Na 1955 kwamen er geen opdrachten meer, maar hij bleef tekenen en schilderen tot zijn dood.

Zustand
ZustandSehr gut
Prima frisogend werk
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: Maassluis, Niederlande
SendenAufgrund seiner Größe oder Zerbrechlichkeit ist es nicht möglich, diesen Artikel per Post zu versenden

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Raymond van Bergen (1883-1978) 

Niederländisch Niederländisch

Angeboten durch  DeHem
Mitglied seit 2019
30 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (0)
89 cm
69 cm
70 cm
50 cm
Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

AbholenJa, das ist möglich
Ort des ObjektsMaassluis,  Niederlande
Auktionsdetails
Startzeit18-11-2019 um 19:00
Endzeit23-11-2019 um 21:47
Gebote (1)
Anmelden oder registrieren um den Bietverlauf einzusehen