Willem Verbon - Verguld bronzen beeld van een opvliegende adelaar - Verkauft

Willem Verbon - Verguld bronzen beeld van een opvliegende adelaar kaufen? Bieten Sie von 175!
Dieser Artikel ist verkauft Artikel anzeigen
Bild / Objekt

Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

ähnlichen Artikel einstellen
Willem Verbon - Verguld bronzen beeld van een opvliegende adelaar kaufen? Bieten Sie von 175!
Willem Verbon - Verguld bronzen beeld van een opvliegende adelaar kaufen? Bieten Sie von 175!Willem Verbon - Verguld bronzen beeld van een opvliegende adelaar kaufen? Bieten Sie von 175!Willem Verbon - Verguld bronzen beeld van een opvliegende adelaar kaufen? Bieten Sie von 175!Willem Verbon - Verguld bronzen beeld van een opvliegende adelaar kaufen? Bieten Sie von 175!Willem Verbon - Verguld bronzen beeld van een opvliegende adelaar kaufen? Bieten Sie von 175!Willem Verbon - Verguld bronzen beeld van een opvliegende adelaar kaufen? Bieten Sie von 175!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Willem Verbon (1921-2003)
Art des KunstwerksBild / Objekt
Zeitraum1945 bis 1999
TechnikStein
StilModern
ThemaNackt
Maße23 x 17 x 7 cm (h x b x t)
SigniertHand signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
Verguld bronzen beeld van een  opvliegende adelaar, op een basement. Het beeld is op de basement, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.
"Gloria Felix", uitgave voor Ooms Makelaars 1995.

Het werk kan worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruit betaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Willem Adolf Verbon (Rotterdam, 28 oktober 1921 - aldaar, 9 november 2003) was een Nederlands beeldhouwer.
Leven en werk
Willem of Wim Verbon maakte veel bronzen beelden voor de openbare ruimte, vooral in zijn woonplaats Rotterdam en omgeving. Zijn werk bestaat vooral uit figuratieve sculpturen, meestal historische figuren voorstellend. Het meeste werk kwam tot stand in samenwerking met Verbons levensgezel en assistent Kees van der Sluis.
Tot de bekendste Rotterdamse werken horen het borstbeeld van Karel Doorman uit 1959 in de Karel Doormanstraat, het beeld Bep van Klaveren uit 1992 dat aan de Boezemsingel staat en de sculptuur van koningin Wilhelmina uit 1998 op de Kop van Zuid. Daar staat ook zijn beeld van Desiderius Erasmus (2001).
In 1997 onthulde president Bill Clinton tijdens zijn bezoek aan Rotterdam een door Willem Verbon gemaakt reliëf ter nagedachtenis aan generaal Marshall. De kunstenaar ontwierp ook een beeldentuin met bronzen beelden van figuren uit de Griekse mythologie voor Humanitas in Hillegersberg.
Na het overlijden van Verbon werd in 2004 op de Müllerpier de permanente beeldenexpositie “Sterke Stad” geopend. De 38 beelden en reliëfs uit deze expositie waren al eerder te zien geweest in 2001, toen Rotterdam de Culturele Hoofdstad van Europa was. Het betreft beelden of reliëfs van belangrijke personen uit de geschiedenis van Rotterdam en door Verbon bewonderde kunstenaars, waaronder Erasmus, de componist Willem Pijper, de schilders Henk Chabot en Pablo Picasso en de beeldhouwer Ossip Zadkine. Een belangrijk deel gaat over de oorlog, met sculpturen als 'Strijder’, 'Agressor' en 'Mei 1940'. Het beeld van Wilhelmina is in de verzameling opgenomen, evenals beelden van Winston Churchill en prins Bernhard.
Aan de baai van Matanzas op Cuba staat een beeld van Piet Hein gemaakt door Willem Verbon.




Zustand
ZustandSehr gut
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: 's-gravenzande, Niederlande
SendenPaketpost
PreisBis zu 10 kg.
Innerhalb von Niederlande 13,50 €
Nach Belgien 23,95 €
Nach Deutschland 23,95 €
In die EU 23,95 €
ExtraBei einem Kaufbetrag über € 500,- Euro zahlen Sie einen Zuschlag von (maximal) € 7,50 Euro für zusätzlich versicherten Versand

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Willem Verbon (1921-2003) 

Niederländisch Niederländisch

Angeboten durch  KiewitKunst
Mitglied seit 2011
6243 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (560)
17
23
7
Anmelden oder registrieren um den Ertrag einzusehen

AbholenJa, das ist möglich
Ort des Objekts's-Gravenzande,  Niederlande
Auktionsdetails
Startzeit13-6-2023 um 15:22
Endzeit19-6-2023 um 20:57
Gebote (1)
Anmelden oder registrieren um den Bietverlauf einzusehen