Carel Blazer - Foto: - Sold

Buy Carel Blazer - Foto:? Bid from 49!
This item has been sold Show item
Photography

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Carel Blazer - Foto:? Bid from 49!
Buy Carel Blazer - Foto:? Bid from 49!Buy Carel Blazer - Foto:? Bid from 49!Buy Carel Blazer - Foto:? Bid from 49!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Carel Blazer (1911-1980)
Type of artworkPhotography
Period1945 to 1999
TechniqueSilver print (Classical Photo)
FramedNot framed
Dimensions17.5 x 24.5 cm (h x w)
SignedUnsigned/Print signed
Translated with Google Translate. Original text show .
Foto van Carel Blazer. Afmetingen: H17.5 x b24.5cm. Het werk is achterop voorzien van een stempel.

Verzenddagen: we verzenden op dinsdag en donderdag. 

Carel Blazer (Amsterdam, 16 juni 1911 - Nijmegen, 16 januari 1980) was een fotograaf en Nederlands verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Blazer werkte en woonde in Amsterdam. Hij was een sociaal en politiek bewogen mens en nam al in zijn jeugd deel aan initiatieven tegen het opkomende fascisme. In 1933 werd Blazer op uitnodiging van de fotograaf C. Kerkhof lid van de Vereeniging van Arbeiders-Fotografen. In 1936 nam hij samen met Cas Oorthuys en Nico de Haas zitting in het bestuur van de groep foto en film van de Bond van Kunstenaars ter Verdediging van de Kulturele Rechten (BKVK). Blazer werkte mee aan de organisatie van de tentoonstelling De Olympiade Onder Dictatuur (DOOD), en in 1937 aan de internationale tentoonstelling foto ’37 in het Stedelijk Museum in Amsterdam. In datzelfde jaar vertrok Blazer voor drie maanden naar Spanje waar hij de burgeroorlog aan de republikeinse kant verslaat.

In de oorlog sloot hij zich aan bij de fotografenverzetsgroep "De Ondergedoken Camera". Hij maakte vele foto's van de oorlogsellende in Amsterdam. Hij behoorde tot de stroming van de sociale fotografie en maakte documentaire fotoseries die geëngageerd maatschappelijke ontwikkelingen en misstanden weergaven.

Blazer was leermeester van Ad Windig, Dolf Kruger en Paul Huf en medeoprichter van de fotografenvereniging GKf. In de jaren vijftig en zestig legde hij zich vooral toe op reclame- en industriële fotografie, maar hij maakte ook reizen in binnen- en buitenland en fotografeerde dan mensen tijdens hun alledaagse bezigheden. Een bekend en gezocht boek waarin hij alle foto's verzorgde is 50 jaar Bruynzeel 1897-1947.

Zijn fotoarchief wordt beheerd door het Maria Austria Instituut te Amsterdam.









T







Condition
ConditionGood
Some light damage in the bottom corners.
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: 's-gravenzande, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 10 kg.
Within The Netherlands €13.50
To Belgium €21.95
To Germany €21.95
Within EU €21.95
Worldwide €55.00

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
Location'S-GRAVENZANDE,  The Netherlands
Auction details
Start time11-3-2022 at 14:35
End time14-3-2022 at 22:02
Bids (1)
Log in or register to view the bidding history