Christl Seth-Hofner - VPK Herder met schapen brons

Buy Christl Seth-Hofner - VPK Herder met schapen brons? Bid from 110!
Buy Christl Seth-Hofner - VPK Herder met schapen brons? Bid from 110!Buy Christl Seth-Hofner - VPK Herder met schapen brons? Bid from 110!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Christl Seth-Hofner (1933)
Type of artworkMedals
Year1972
TechniqueMedal
Dimensions6.3 x 6.3 cm (h x w)
SignedPrinted signature
Translated with Google Translate. Original text show .

De uit Oostenrijk afkomstige Christi Seth-Höfner, die lessen bij Esser volgde, heeft zich in haar penningoeuvre in het bijzonder toegelegd op dieren en landschappen. Vooral dat laatste is een weinig gebruikt onderwerp in de Nederlandse penningkunst. Zij ontwierp een dunne, bollende penning, ademend in een avondlijke atmosfeer. Een herder met zijn schapen van de rugzijde gezien. Men denkt aan de gelijkenis van de goede herder. De piramidale opbouw van de compositie geeft de suggestie van een forse kudde die de herder volgt. De keerzijde geeft een groepje schapen dichtbij van voren weer. Hoewel opvallend weinig gedetailleerd komen toch de wolligheid, de hangende oren en het grazen prachtig uit. De holte van de keerzijde wordt benut om de plasticiteit van het groepje dieren in het centrum van het vlak krachtig te laten uitkomen. Zo geven voor- en keerzijde antwoord op elkaar, alsof er een verhaal wordt verteld. Dus echt die gelijkenis?

Condition
ConditionVery good
Shipment
ShipmentParcel post
PriceUp to 2 kg.
Within The Netherlands €5.00
Within EU €15.00
Worldwide €20.00

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Christl Seth-Hofner (1933) 

Dutch Dutch

Added by  Pensioenman
Member since 2021
46 sold items
All items from this seller (0)
6.3 cm
6.3 cm
Auction details
Start time4-6-2022 at 9:46
End time14-6-2022 at 22:39
Starting bid €110
Buyer's premium: 15%
Pick upNo, not possible
LocationGRONINGEN,  The Netherlands