Corneille - 1977 - Herbes - Very beautiful colored lithograph, almost 50 years old

Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!
Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!Buy Corneille - 1977 - Herbes - Hele mooie kleuren Litho bijna 50 jaar oud? Bid from 399!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Corneille (1922-2010)
Type of artworkPrints (signed)
Year1977
TechniqueLithograph
SupportPaper
FramedNot framed
Dimensions65 x 50 cm (h x w)
SignedHand signed
Edition125
Translated with Google Translate. Original text show .

*Verstilde Pracht: Het Verhaal van "Herbes"

In de lente van 1977, ergens in een verstild atelier badend in het zachte licht van de vroege ochtendzon, ontstond een kunstwerk dat de essentie van de natuur in al haar pracht zou vangen. Dit kunstwerk, genaamd "Herbes", is een lithografie die niet enkel een weergave is van de natuurlijke schoonheid, maar een ode aan de verstilling en het ongeziene leven binnen de wereld van flora.

Gecreëerd tijdens een periode waarin de kunstwereld zinderde van experiment en vernieuwing, tussen 1970 en 1979, vond "Herbes" zijn oorsprong in de handen van een kunstenaar die de liefde voor de natuur en de kunst meesterlijk wist te versmelten. Met een techniek die zo oud is als de tijd, koos hij voor lithografie, een methode die de subtiele texturen en de delicate nuances van het onderwerp op unieke wijze weet te vangen.

De kunstenaar zette zich aan het werk, zijn handen gedreven door een visie die enkel hij kon zien, totdat langzaam maar zeker "Herbes" tot leven kwam. De compositie, een samenspel van lijnen en kleuren, leek te dansen op het ritme van een onzichtbare wind, waardoor een moment van pure schoonheid eeuwig vastgelegd werd.

De voltooiing van het kunstwerk werd gemarkeerd door de handtekening van de kunstenaar, zorgvuldig geplaatst in de hoek van het papier. Maar het was niet zomaar een handtekening; het was een belofte, een verbintenis tussen kunstenaar en beschouwer, dat dit stuk een venster was naar iets groots. Gesigneerd en genummerd in potlood, droeg "Herbes" het nummer 44 uit een exclusieve editie van 125, een bewijs van zijn uniekheid en de zorg waarmee het was vervaardigd.

De lithografie meet 65 bij 50 centimeter, een grootte die zowel intiem als imposant is, perfect om de kijker uit te nodigen dichterbij te komen en zich te verliezen in de details. In goede staat bewaard, spreekt het tot de dag van vandaag tot de verbeelding van degenen die het voorrecht hebben het te aanschouwen.

"Herbes" is meer dan een kunstwerk. Het is een reis naar de essentie van het leven, een stille getuige van de tijd waarin het werd gecreëerd en een herinnering aan de vergankelijkheid en tegelijkertijd de eeuwigheid van de natuur. Elk detail, elke lijn, elk gekozen kleur spreekt van een liefde voor het leven in al zijn vormen. Het nodigt de beschouwer uit om stil te staan, te observeren, en misschien wel voor een moment deel te worden van iets dat groter is dan onszelf.

Zo staat "Herbes", te midden van de chaos van het dagelijks leven, als een bastion van rust en schoonheid, een herinnering aan de kunstenaar wiens visie ons leerde om verder te kijken dan wat zichtbaar is en te vinden wat werkelijk betekenis heeft.

De kunstenaar Corneille:

Corneille, een vooraanstaande figuur binnen de Cobra-kunstbeweging, vond zijn laatste rustplaats naast de beroemde Vincent van Gogh, in het schilderachtige dorpje Auvers-sur-Oise, een plek net buiten Parijs die bol staat van kunst en historie.

Op de leeftijd van 88 jaar namen we afscheid van Corneille in Parijs. Als een van de stichters van de baanbrekende Cobra-beweging, na de Tweede Wereldoorlog, werkte hij zij aan zij met grote namen zoals Karel Appel en Constant, om de kunstwereld een nieuwe richting te wijzen.

Corneille bracht een deel van zijn leven door in Auvers-sur-Oise, waar ook Vincent van Gogh zijn laatste maanden beleefde. Van Gogh liet hier in 1890 het leven en vond rust naast zijn broer Theo.

Corneille, ook bekend als Guillaume Cornelis van Beverloo of simpelweg Cornelis, was meer dan alleen een kunstenaar; hij was een ware pionier. Met zijn visionaire geest hielp hij de Cobra-beweging vorm te geven, een beweging die stond voor handgemaakte, abstracte kunst, vol expressie en kleur. Zijn werken zijn als persoonlijke geschenken aan de kunstwereld, doorspekt met zijn unieke visie en de essentie van vintage pareltjes.

De Cobra-beweging, een samenkomst van de creatieve geesten uit Kopenhagen, Brussel, en Amsterdam, was een broeinest van innovatie en unieke ideeën. Het was alsof verschillende kunstenaars, net als bijzondere knutselmaterialen, elk een uniek stuk toevoegden aan het geheel:

- De levendige, soms chaotische werken van Asger Jorn zijn als schatten uit een ander tijdperk, herinnerend aan unieke vondsten in een antiekwinkel.
- Karel Appel's kunst, met zijn kinderlijke eenvoud en felle kleuren, voelt aan als een vrolijke ontdekking op een rommelmarkt.
- Constant creëerde een bijzondere mix van abstracte en figuratieve kunst, elk stuk een juweel voor de ziel.
- Eugène Brands verkende droomachtige werelden, zijn kunst als unieke juwelen.
- Pierre Alechinsky's werk, een fusie van Oosterse en Westerse technieken, is als een verzameling unieke sieraden.
- Else Alfelt combineerde kleuren en vormen harmonieus, elk werk als een handgemaakt kunststuk.
- Ejler Bille's sculpturen voelen als vintage schatten, echo's van handgemaakte geschenken uit vervlogen tijden.

Corneille’s toewijding aan handgemaakte kunst schittert door in elk van zijn werken. Zijn avontuur in lithografie en zeefdruk resulteerde in gelimiteerde edities die als waardevolle vondsten worden beschouwd onder kunstverzamelaars. Zijn kunstwerken, als knutselmaterialen samengebracht, vormen een adembenemend mozaïek.

Zijn meesterwerken, nu als vintage schatten bewaard in musea en collecties over de hele wereld, zijn een levendige herinnering aan zijn invloed. Met een plek in prominente instellingen zoals het Museum of Modern Art in New York, de Tate Gallery in Londen en het Centre Pompidou in Parijs, blijft Corneille's nalatenschap een inspiratiebron. Zijn werk herinnert ons aan de kracht van kleur, expressie en uniciteit, een oproep aan de ziel om te ontdekken en te waarderen wat écht bijzonder is.

(0055)
Condition
ConditionVery good
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Rotterdam, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 10 kg.
Within The Netherlands €13.50
To Belgium €30.00
To Germany €30.00
Within EU €30.00
Worldwide €65.00
ExtraIn case of a purchase price above € 500.- you will have to pay an additional fee of (maximum) € 7.50 for extra shipping insurance

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Starting bid €399
Buyer's premium: 15%
Bid Bid
Pick upYes, possible
LocationRotterdam,  The Netherlands
Auction details
Start time24-4-2024 at 18:49
End time8-5-2024 at 22:48
Please note: if a bid is made in the last 5 minutes, the auction will be extended by 5 minutes.