Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979

Buy Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979? Bid from 75!
Buy Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979? Bid from 75!Buy Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979? Bid from 75!Buy Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979? Bid from 75!Buy Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979? Bid from 75!
Sell a similar item in auction
  • Han van Hagen (1944)
TypePrints (signed)
Year1979
TechniqueEtching
SupportPaper
StyleModern
SubjectCityscape
FramedNot framed
Dimensions28.5 cm x 39.5 cm (h x b)
SignedHand signed
Edition35/50
Translated with Google Translate. Original text show .
Ets van Han van Hagen. Deze ets komt uit een doos met 8 etsen, gewijd aan "Hulst in Vlaanderen".  Jaar: 1979. Nummer: 35/50. Afmetingen blad: H28.5 x b39.5cm. Afmetingen voorstelling: H11.5 x b17.5cm. Het werk is links onder, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden gemaild.

De aloude etstechniek is de specialiteit van Han van Hagen (1944). Zijn aandacht verschoof daarbij de laatste jaren naar dieren, met de nadruk op vogels. Niet het dier als soort, maar als individu.

Bij kenners van de etskunst is van Hagen een begrip. 
Ger Luijten, voormalig hoofd conservator Rijksprentenkabinet, Rijksmuseum, Amsterdam, schrijft bijvoorbeeld: ‘Het is niet zo dat hij af en toe eens aan het etsen slaat. Het is een noodzaak.’

En Theo Laurentius, bekend van het TV programma Tussen Kunst en Kitsch, merkt op: ‘Ik kijk al meer dan vijftig jaar naar prenten en dat maakt je kieskeurig. Erger nog: je wordt kritisch, op het sarcastische af. Als zo’n ets (van Van Hagen, red.) dat allemaal glansrijk overleeft dan mag je aannemen dat je met een blijvertje te maken hebt.’

Midas Dekkers, schrijvende bioloog: ‘De stier bestaat niet. Wel heb je de stier Herman, de stier van Potter en de stier van Van Hagen. Daar een ets van is geen illustratie, dat is een portret. Een portret van de stier en van Van Hagen.

Han woonde lange tijd in Nieuwkoop en je kunt rustig stellen, dat zijn etsloopbaan daar begonnen is. 26 jaar geleden verhuisde hij naar Zuidwolde in Drenthe. Sindsdien nemen als onderwerp dieren en vooral vogels een belangrijke plaats in. Hij woont daar in een natuurgebied. Op zijn erf heeft hij een eigen vogelkijkhut. Schotse Hooglanders zijn de naaste buren.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

ConditionVery good

The show is in good condition. Some small creases along the edges. Well framed, this falls in the frame/under the passe-partout.

GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Han van Hagen (1944)

Dutch Dutch All items from this artist (7)

Added by  KiewitKunstonder100euro
FA. (35)

Member since 2014
1017 sold items
All items from this seller (369)
Pinterest
39.5 cm
28.5 cm
Auction has ended
AUCTION DETAILS
Start time:02-06-2022 at 14:09
End time:10-06-2022 at 20:57
Starting bid € 75
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
Location of the object'S-GRAVENZANDE,  The Netherlands
ShipmentWorldwide

Not registered yet?
By creating a free account you can bid on {{numberOfItems}} items or sell an item in auction yourself.