Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk - Sold

Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!
Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!Buy Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Bid from 59!
Sell a similar item in auction
  • Hans Vanhorck (1952)
TypePrints (signed)
Year1992
TechniqueSilkscreen
SupportHandmade Paper
StyleExpressionist
SubjectStill life
FramedNot framed
Dimensions76 cm x 56 cm (h x b)
SignedHand signed
Edition38/250
Translated with Google Translate. Original text show .
Mooie zeefdruk van Hans Vanhorck (1952), geïnspireerd op de culinaire geneugten van veel mensen, namelijk een goed glas wijn.
Titel: In Vino Veritas, met een knipoog verwijzend naar wat alcohol uitwerkt
Oplage: 38/250
Met de hand -in potlood- gesigneerd, rechtsonder
Gedrukt op 280 grams Arches papier
De zeefdruk verkeert in nieuwstaat, is nimmer ingelijst geweest.
Het wordt opgerold verzonden, tenzij anders overeengekomen.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Het werk van Hans Vanhorck is een zoeken naar een balans van mooie expressieve kleuren en figuratieve elementen.
Vanhorck (1952) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hij is een zeer succesvol schilder en exposeert met grote regelmaat in Europa en de Verenigde Staten.
Over zijn werk en zijn ideeën daarachter zegt hij zelf het volgende: “De taal van het lichaam is datgene waarnaar ik in mijn schilderijen op zoek ben. Die taal is een samengaan van visuele en emotionele indrukken. Om de visuele indrukken vast te leggen maak ik gebruik van het ‘realisme’ terwijl kleuren het voertuig zijn om de emotionele indrukken zichtbaar te maken. In talloze kleine variaties en uitdrukkingen wordt het vastgelegd. Het willen scheppen van een illusie, wat op zichzelf al een illusie is, is het motief van mijn schilderijen."

Hans Vanhorck maakt abstracte, kolkende doeken en daartegenover de meer ingetogen werken waarin het vrouwelijk naakt, vaak met afgewend gezicht, uit de achtergrond, oprijst. De altijd evenwichtige en perfect uitgewerkte composities hebben in de loop der jaren een langzaam wijzigend koloriet getoond. Maar de warme aardtinten, variërend van bruinen en okers tot warm donkerrood en een gouden geel, zijn altijd aanwezig geweest. Kenmerkend van Vanhorck was het hier strak tegenaan plaatsen van complementaire kleuren, zoals het felle oranje of het diepe Pruisisch blauw. Het is Vanhorck om het even of zijn registratie van het onderwerp als lyrisch-abstract, abstract-figuratief of anders wordt omschreven. Spanning, kracht en beweging uitgedrukt in kleur, daar gaat het hem om. Het onderwerp of de stijl van uitwerking is dan van minder belang want het resultaat boeit de toeschouwer altijd.
ConditionMint condition

The magazine is in mint condition, has never been framed

GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Hans Vanhorck (1952)

Dutch Dutch All items from this artist (10)

Added by  takamine
FA. (4)

Member since 2020
306 sold items
All items from this seller (31)
Pinterest
56 cm
76 cm
This item has been sold for 62,10 (Incl. 15% buyer's premium)
AUCTION DETAILS
Start time:23-11-2022 at 21:59
End time:21-12-2022 at 13:41
Bids (1)
Rikkie
21 Dec / 12:29
€ 54
Not registered yet?
By creating a free account you can bid on {{numberOfItems}} items or sell an item in auction yourself.