• Popular
  • First time in auction
  • Aftersale only
  • Starting today
  • Closing today
  • 1 euro starting bid
Dutch
German
Français

Harry van Kruiningen - Litho: Gilgamesj - 1955

Buy Harry van Kruiningen - Litho: Gilgamesj - 1955? Bid from 55!
Buy Harry van Kruiningen - Litho: Gilgamesj - 1955? Bid from 55!Buy Harry van Kruiningen - Litho: Gilgamesj - 1955? Bid from 55!Buy Harry van Kruiningen - Litho: Gilgamesj - 1955? Bid from 55!Buy Harry van Kruiningen - Litho: Gilgamesj - 1955? Bid from 55!
Sell a similar item in auction
  • Harry van Kruiningen (1906-1996)
TypePrints (signed)
Year1955
TechniqueLithograph
SupportPaper
FramedOnly in Passe-partout
Dimensions19.5 cm x 14 cm (h x b)
Passe-partout39 cm x 26.5 cm (h x b)
SignedHand signed
Edition56/100
Translated with Google Translate. Original text show .
Litho van Harry van Kruiningen. Titel: Gilgamesj. Oplage: 56/100. Afmetingen incl passe-partout: H39 x b26.5cm. Afmetingen voorstelling: H19.5 x b14cm. Het werk is links onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.
 
Harry van Kruiningen (pseudoniem van Henri Adelbert Janssen) (Hansweert bij Kruiningen, 28 januari 1906 – Laren (Noord-Holland), 30 juni 1996) was een Nederlandse kunstschilder, graficus, illustrator, monumentaal kunstenaar, ontwerper van affiches en boekbanden, was vervaardiger van mozaïek objecten, keramist, docent aan een academie, auteur van kinderboeken en uitgever. Hij schilderde landschappen, stillevens, portretten en maakte etsen en litho's.
Van Kruiningen werd na de bevrijding lithograaf en bekwaamde zich ook in andere druktechnieken. Zijn werk werd abstracter en fantasierijker. Hij maakte voor galerie en uitgeverij Le Canard vier bibliofiele mappen met kleurenlitho's: Ovidius (1953), Achnaton (1954), Gilgamesj (1955) en Heer Halewijn in 1956. Zijn kinderboeken De Tovertuin van Eekje Hoorn (1949) en Eekje Hoorn overwint (1948) voor uitgeverij Pegasus in Amsterdam, zijn geïllustreerd met litho's en tekeningen. Hij was in de jaren 50 zeer succesvol met het drukken van litho's op textiel. Zo bedrukte hij zijden shawls en katoenen gordijnstoffen. Deze toegepaste kunst was uit financiële nood geboren. In 1953 werd hij door het Prins Bernardfonds uitgezonden om beelden van de Watersnoodramp in Zeeland in litho´s te vast te leggen. Hij ging samen met Jeanne Bieruma Oosting en Cor de Wolff. De litho's en tekeningen werden in grote oplagen gedrukt en verkocht ten bate van de slachtoffers van de overstromingen.
ConditionVery good

GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Auction has ended
AUCTION DETAILS
Start time:30-08-2022 at 09:29
End time:09-09-2022 at 19:06
Starting bid € 55
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
Location of the object'S-GRAVENZANDE, the Netherlands
ShipmentWorldwide

Not registered yet?
By creating a free account you can bid on {{numberOfItems}} items or sell an item in auction yourself.