Jaap Kaas - Schoonheid in sport

Buy Jaap Kaas - Schoonheid in sport? Bid from 60!
Buy Jaap Kaas - Schoonheid in sport? Bid from 60!Buy Jaap Kaas - Schoonheid in sport? Bid from 60!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Jaap Kaas (1898-1972)
Type of artworkMedals
Year1928
TechniqueBronze
Dimensions4.0 x 4.0 cm (h x w)
SignedUnsigned
Translated with Google Translate. Original text show .
Bronzen slagpenning met een diameter van 40MM uitgegeven door de vereniging voor penningkunst. Hieronder een beschrijving uit de handzame sculptuur.

De beeldhouwer en tekenaar Kaas, leerling van Bronner heeft zich vooral toegelegd op dierfiguren, een genre dat opgekomen is in de 19-de eeuw. Hij gaf die belangstelling door aan zijn leerling, de beeldhouwer Arie Teeuwisse. Het is onwaarschijnlijk dat opdrachtgever of ontwerper, die net van de Rijksacademie kwam, echt gelukkig is geweest met de penning 'Schoonheid in sport': een hardloper in een gestileerd stadion. De hardloper zelf is ook gestileerd en heeft de nadrukkelijke spieren en pezen die populair waren bij de expressionisten van de Amsterdamse School. De keerzijd: het hoekige monogram van de Vereniging op een kaal fond met het jaartal 1928. Voor een tijdgenoot was de betekenis van deze penning duidelijk: in 1928 werden de Olympische Spelen in Amsterdam gehouden.
Condition
ConditionVery good
Shipment
ShipmentParcel post
PriceUp to 2 kg.
Within The Netherlands €5.00
To Belgium €13.00
To Germany €13.00
Within EU €15.00
Worldwide €20.00

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Auction details
Start time6-9-2022 at 19:03
End time18-9-2022 at 20:24
Starting bid €60
Buyer's premium: 15%
Pick upNo, not possible
LocationGroningen,  The Netherlands