Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen

Buy Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen? Bid from 1000!
Buy Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen? Bid from 1000!Buy Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen? Bid from 1000!Buy Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen? Bid from 1000!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Jakob Nieweg (1877-1955)
Type of artworkPainting
Period1900 to 1944
Translated with Google Translate. Original text show .

Afmeting: 55 x 50 cm

Zonder lijst

Typerend mooi werk van deze bekende en - ook bij leven al - geliefde schilder. Hij schilderde veel portretten en (bloem) stillevens. Zijn werk is te typeren als heel precies, maar toch met een losse toets. En ingetogen heel harmonieus kleurgebruik. In dit werk is dat goed te zien. Evenals de invloed van Van Gogh waar hij - als een van de eersten - een groot bewonderaar van was.
Nieweg werd in 1877 in Hogebeintum geboren als zoon van een predikant. Na het gymnasium te hebben doorlopen studeerde hij theologie. Tijdens zijn studie volgde hij in de avonduren tekenlessen. In 1899 kwam hij in Groningen in aanraking met H.P. Bremmer. Bremmer had als docent grote invloed op Niewegs schildersopvattingen en bracht hem liefde bij voor het werk van Vincent van Gogh. In 1914 legde Nieweg zijn ambt als predikant neer om zich in Bloemendaal geheel aan de kunst te wijden. In 1919 vertrok hij naar Amersfoort, waar hij tot zijn overlijden in 1955 bleef wonen.
Nieweg was lid en oprichter van De Brug, bestuurslid van Amersfoorts Kunstenaars Genootschap AKG en bestuurslid van Vereniging Vrije Kunstenaars. Zijn werk is aanwezig in diverse collecties van verzamelaars en belangrijke musea zoals Boymans en Kröller-Müller.

Shipment
ShipmentDue to its size or fragility, it is not possible to send this item via regular mail

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Auction details
Start time2-11-2021 at 13:39
End time9-11-2021 at 21:21
Starting bid €1,000
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible