Jan Montyn - Kleurenets, Zomer - Sold

Buy Jan Montyn - Kleurenets, Zomer? Bid from 80!
This item has been sold Show item
Prints (signed)

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Jan Montyn - Kleurenets, Zomer? Bid from 80!
Buy Jan Montyn - Kleurenets, Zomer? Bid from 80!Buy Jan Montyn - Kleurenets, Zomer? Bid from 80!Buy Jan Montyn - Kleurenets, Zomer? Bid from 80!Buy Jan Montyn - Kleurenets, Zomer? Bid from 80!Buy Jan Montyn - Kleurenets, Zomer? Bid from 80!Buy Jan Montyn - Kleurenets, Zomer? Bid from 80!Buy Jan Montyn - Kleurenets, Zomer? Bid from 80!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Jan Montyn (1924-2015)
Type of artworkPrints (signed)
Year1989
TechniqueEtching
SupportPaper
StyleModern
SubjectLandscape
FramedNot framed
Dimensions65 x 50 cm (h x w)
SignedHand signed
Edition42/90
Translated with Google Translate. Original text show .


Jan Montyn (Oudewater, 1924 - 2015)

Stilistisch gezien is het werk van Montyn niet onder te brengen in een bepaalde richting of stroming in de beeldende kunst. Aanvankelijk werkte hij heel traditioneel en figuratief, maar aan het begin van de jaren zestig kiest hij voor een gestileerde, vaak abstracte beeldtaal vol persoonlijke tekens en symbolen. Grafiek hanteert hij niet uitsluitend als een vermenigvuldigingstechniek, maar als een medium om te komen tot een eigen stijl met een eigen idioom. De eerste experimenten met de etstechniek worden zonder kleur uitgevoerd, maar langzamerhand wordt de kleur een wezenlijk onderdeel van zijn werk. Kleur, vorm, lijn en inhoud worden op monumentale wijze samengevoegd tot een geabstraheerde beeldtaal. Op zinken platen werkt Montyn met gemengde etstechnieken zoals droge naald, aquatint en tailledouche. Zelf bedacht is de methode van het afdrukken van meerdere etsplaten op een grote plaat. Montyn drukt zijn prenten altijd zelf in kleine oplagen. Het belangrijkste thema in zijn werk is het landschap, als de projectie van de menselijke emotie. Montyn mediteert als het ware over het landschap. Zijn verbondenheid met het landschap en de aarde blijkt onder meer uit zijn voorkeur voor de kleur omber die voor hem de aarde en alles wat daarmee samenhangt symboliseert. Verre reizen, in het bijzonder naar Zuidoost Azië, zijn een belangrijke inspiratiebron in zijn werk. In Zuid Frankrijk, Thailand en Nederland heeft hij min of meer vaste verblijfplaatsen.


Condition
ConditionVery good
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Alkmaar, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 5 kg.
Within The Netherlands €10.00
To Belgium €14.50
To Germany €16.50

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
LocationAlkmaar,  The Netherlands
Auction details
Start time21-7-2021 at 21:29
End time1-9-2021 at 20:37
Bids (1)
Log in or register to view the bidding history