Johannes Wouterus van Trirum - J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel Spelende kittens

Buy J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Bid from 395!
Buy J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Bid from 395!Buy J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Bid from 395!Buy J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Bid from 395!Buy J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Bid from 395!Buy J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens? Bid from 395!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Johannes Wouterus van Trirum (1924-2011)
TypePainting
Period1900 to 1944
Translated with Google Translate. Original text show .

J.W. (Jan) van Trirum
Johannes Wouterus ('Jan') van Trirum (kunstschilder) is geboren op 21 februari 1924 te Rotterdam en overleden op 21 september 2011 te Wolphaartsdijk.
Jan van Trirum startte op 13 jarige leeftijd als leerling bij Reclame Atelier Mineur.
Daar werkte hij o.a. mee aan de grote doeken die voor de bioscoop reclame gemaakt werden. Door dit werk kreeg hij een enorme vaardigheid in het snel en raak opzetten van een werkstuk.

Ook bezocht hij naast het werken overdag bij het reclame atelier de avond academie te Rotterdam. Hij kreeg daar o.a. les van de heer Hijboer (vader van Anton Hijboer) en de heer van Oort. Door het uitbreken van de tweede Wereld oorlog kon hij zijn studie aan de academie niet geheel afmaken.

Jan is vooral bekend geworden om zijn schilderijen van jonge katjes. Deze zijn gezocht in zowel binnen- als buitenland. Jan staat in de top 3, naast Cornelis Raaphorst en Henriëtte Ronner-Knip, van beste kattenschilders die Nederland ooit heeft voortgebracht.
Ook schilderde Jan paarden, landschappen en portretten. Daarnaast maakt hij gezichten op Dordrecht en Rotterdam. Ook heeft hij een periode gewerkt aan een serie schilderijen van de Biesbos.

In de jaren 60 maakte hij modern werk in krachtige toets zowel met penseel als met paletmes met o.a. als onderwerp de bouw van de Brienenoord brug. Daarnaast schilderde hij in die tijd portretten. Vooral zijn drie dochters waren toen een geliefd onderwerp. In 1973 verhuist hij naar Zeeland waar hij overleed.

Het paneel is 50 x40 cm en incl lijst 68 x58 cm. het paneel is afkomstig van een goede vriend van schilder en is in uitmuntende staat

Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Rijnsburg, The Netherlands
ShipmentDue to its size or fragility, it is not possible to send this item via regular mail

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Auction details
Start time2-9-2017 at 23:54
End time17-9-2017 at 22:54
Starting bid €395
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
LocationRijnsburg,  The Netherlands