Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem - Sold

Buy Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Bid from 250!
This item has been sold Show item
Drawing / Aquarelle

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Bid from 250!
Buy Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Bid from 250!Buy Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Bid from 250!Buy Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Bid from 250!Buy Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem? Bid from 250!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Kees Verwey (1900-1995)
Type of artworkDrawing / Aquarelle
Year1960
TechniquePastel/Crayon
SupportPaper
StyleModern
SubjectCityscape
FramedOnly in Passe-partout
Dimensions25.5 x 17.5 cm (h x w)
Passe-partout39.5 x 30 cm (h x w)
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .

Krijttekening van Peter Vos. Titel: Kerkstraat in Haarlem. Jaar: 1966. Afmetingen incl passe-partout: H39.5 x b30cm. Afmetingen voorstelling: H25.5 x b17.5cm. Het werk is links onder, in monogram, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

 Met opdracht van de kunstenaar in "Kerkstraat met geboortehuis van Pieter Langendijk (...) van Kees en Jeanne 5 juli 1960" op recto passe-partout.

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 10 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen is zeer ruim bij vooruitbetaling. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Kees Verwey (Amsterdam, 20 april 1900 - Haarlem, 23 juli 1995) was een Nederlands kunstschilder, aquarellist en tekenaar. Hij was een neef van de dichter en letterkundige Albert Verwey en van Hendrik Petrus Berlage, die beiden ooms van hem waren. Hij was zelf de oom van Jacqueline de Savornin Lohman.

Verwey studeerde 1918-1919 aan de School voor Kunst en Kunstnijverheid in Haarlem en 1925-1926 aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Hij was een leerling van Henri Boot, de grondlegger van de Haarlemse School en van Samuel Jessurun de Mesquita en Johannes Hendricus Jurres. Hij maakte onder andere (bloem)stillevens, portretten, aquarellen en atelierstukken, waarbij zijn eigen atelier aan het Spaarne in Haarlem als decor fungeerde. Hij bleef tot op hoge leeftijd actief. Zijn stijl komt voort uit het impressionisme. Invloeden van Breitner en Seurats divisionisme brachten hem tot een persoonlijke synthese van impressionisme en kolorisme.

Hij was lid van het Haarlems kunstenaarsgenootschap Kunst Zij Ons Doel, van de Kennemer Kunstenaarskring en van de Hollandse Aquarellistenkring. In 1951 trouwde hij met Jeanne Tilbusscher die lerares was aan de Haarlemsche Huishoud- en Industrieschool. Bekend werd hij toen zijn werk werd tentoongesteld samen met dat van andere Haarlemse kunstenaars zoals Hendrik van den Eijnde, deze expositie werd gehouden in de net nieuw ingerichte zaal voor moderne kunst achter het Frans Hals Museum.

In 1961 werd zijn werk geëerd met de Rembrandtprijs. In de late jaren zeventig had hij een tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. In 1985, 1990 en 1993 had hij tentoonstellingen in Haarlem. In 1989 en 2019[2] was zijn werk te zien in het Dordrechts Museum en in 1990 in het Gemeentemuseum Den Haag. Werk van zijn hand bevindt zich in de collecties van onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Singer Museum in Laren en het Gemeentemuseum in Den Haag. Tot zijn leerlingen behoorden Frans Funke Küpper en Henk Fonville.

In 1984 schonk hij zijn nalatenschap bij legaat aan de gemeente Haarlem, maar toen de gemeente draalde bij het vinden van een goed onderkomen trok hij dit aanbod terug en bracht zijn werk onder in de Stichting Kees Verwey, waarvan hij zelf de voorzitter was. Deze stichting financierde zelf de ombouw van de voormalige herensociëteit Trou moet Blycken tot een geschikte expositieruimte. Sindsdien wordt zijn oeuvre, bestaande uit duizenden schilderijen, aquarellen en tekeningen gepresenteerd in de Verweyhal behorend tot het Museum De Hallen en het Frans Hals Museum. De Stichting Kees Verwey werkt samen met de Rijksakademie van beeldende kunsten en stelde sinds 2005 jaarlijks een studiebeurs ter beschikking aan een beginnend kunstenaar.

Condition
ConditionVery good
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: 's-gravenzande, The Netherlands
ShipmentParcel post
Price> 10KG or bigger than 1.00 x 0.50 meter
Within The Netherlands €13.50
To Belgium €23.95
To Germany €23.95
Within EU €23.95
ExtraSend by regular mail for maximum € 5,- at your own risk

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
Location'S-GRAVENZANDE,  The Netherlands
Auction details
Start time5-3-2023 at 20:43
End time9-4-2023 at 10:46
Bids (1)
Log in or register to view the bidding history