Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus - Sold

Buy Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus? Bid from 69!
This item has been sold Show item
Painting

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus? Bid from 69!
Buy Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus? Bid from 69!Buy Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus? Bid from 69!Buy Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus? Bid from 69!Buy Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus? Bid from 69!Buy Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus? Bid from 69!Buy Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus? Bid from 69!Buy Kino Mistral - Magisch realistisch olieverf "Paesaggio nel Blu" met gesigneerde catalogus? Bid from 69!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Kino Mistral (1943)
Type of artworkPainting
Period2000 to present
TechniqueOil paint
SupportCanvas
FramedFramed
Dimensions40 x 50 cm (h x w)
Incl. frame48 x 58 cm (h x w)
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .
  • Kino Mistral werd geboren in Milaan, waar hij zijn eerste 20 jaar woonde in Corso Magenta, vlak naast de kerk van Santa Maria delle Grazie met Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal. Hij is onder de indruk van de pracht en uniciteit van dit meesterwerk, dat zijn stempel drukt op de beeldende en culturele vorming van de kunstenaar.

    Hij ging naar de Leonardo Da Vinci wetenschappelijke middelbare school; dan de faculteit bouwkunde. Tegelijkertijd wijdde hij zich aan de schilderkunst en experimenteerde hij met kinetische kunst en beeldhouwkunst. Hij is gepassioneerd door etnische sculpturen en exotische kunst, waaraan hij zich ook wijdt tijdens zijn reizen van kennis en diepgaande studie in vele delen van de wereld: in Midden- en Zuid-Amerika, in de Sahara en equatoriaal Afrika, in het Midden-Oosten, in Zuidoost-Azië, het bestuderen van de artistieke uitingen van verschillende etnische groepen.

    Daarna woonde hij twee jaar in New York, om ook kennis te maken met de nieuwste en meest verfijnde design- en artistieke concepten die zich op dat moment ontwikkelden. Hier ontmoet hij ook Andy Wharol en Bob Rauschemberg.

    Terug in Italië trouwde hij in Palermo, waar hij verliefd bleef op de mensen en kleuren van Sicilië. Hier woont hij het grootste deel van het jaar en verdeelt hij de rest van zijn tijd tussen Milaan en Toscane.

    Hij denkt altijd aan kunst, hij wijdt zich altijd aan schilderen, maar sinds enkele jaren komt het beroep van interieurarchitect naar voren en ontwerpt 300 villa's, huizen, banken, openbare plaatsen, tussen Milaan, Sicilië en Toscane.

    Kunstcritici erkennen dat die jarenlange ervaring aan de tekentafel in hoge mate heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van zijn hoogst persoonlijke schilderkunst en de geometrische precisie van de nauwkeurige afwerking van zijn schilderijen.

    Van de jaren 90 tot vandaag heeft hij verschillende onderscheidingen ontvangen in heel Italië en heeft hij deelgenomen aan tal van kunstevenementen, waaronder:

    Milaan MiArt 2015-02012-2007-2005-2004
    Catania Kunstbeurs 2006-2005
    Bologna-kunst 2005-2004
    Bari Expo Arte 2005
    Rome RipArte 2004
    Parma Museum ParmaInArte 2000
    Reggio Emilia - Reggio In Arte 2000
    Argentario (Toscane) Galleria Corso Umberto
    Argentario Prijs Argentario (1e prijs)
    Palermo Artem-galerij 2004/2005/2012
    Etruria Arte 1994 (schilderprijs)
    Parma Arte Europa 2000
    Mirandola - Artemania 2003
    Reggio Emilia Stel je voor dec. 2000
    Catania - Galleria del Viale Ionio (Calcagno) 2004
Condition
ConditionGood
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Amsterdam, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 5 kg.
Within The Netherlands €10.00
To Belgium €15.00
To Germany €15.00
Within EU €17.50
Worldwide €20.00
ExtraIn case of a purchase price above € 500.- you will have to pay an additional fee of (maximum) € 7.50 for extra shipping insurance

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Kino Mistral (1943) 

Italian Italian

Added by  Artpointamsterdam
Member since 2013
3863 sold items
All items from this seller (112)
58 cm
48 cm
50 cm
40 cm
Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
LocationAmsterdam,  The Netherlands
Auction details
Start time25-12-2022 at 12:08
End time3-1-2023 at 22:39
Bids (1)
Log in or register to view the bidding history