Klaas Gubbels - Houtsnede: koffiekan + melkkan- 2005 - Sold

Buy Klaas Gubbels - Houtsnede: koffiekan + melkkan- 2005? Bid from 425!
Buy Klaas Gubbels - Houtsnede: koffiekan + melkkan- 2005? Bid from 425!Buy Klaas Gubbels - Houtsnede: koffiekan + melkkan- 2005? Bid from 425!Buy Klaas Gubbels - Houtsnede: koffiekan + melkkan- 2005? Bid from 425!Buy Klaas Gubbels - Houtsnede: koffiekan + melkkan- 2005? Bid from 425!
Sell a similar item in auction
  • Klaas Gubbels (1934)
TypePrints (signed)
Year2005
TechniqueWood/Linocut
SupportPaper
StyleModern
SubjectStill life
FramedNot framed
Dimensions35 cm x 50 cm (h x b)
SignedHand signed
Edition1/30
Translated with Google Translate. Original text show .
Houtsnede van Klaas Gubbels. Jaar: 2005. Oplage: 1/30. Titel: Koffiekan + melkkan. Afmetingen blad: H35 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H24 x b41,5 cm. Het werk is rechts onderaan, met potlood, gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Verzenden: we verzenden op dinsdag - en donderdag. 

Klaas Gubbels (Rotterdam, 19 januari 1934) is een Nederlands kunstenaar. Het meest bekend is hij met zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. Klaas Gubbels maakte op zesjarige leeftijd het bombardement op zijn geboortestad Rotterdam mee. Zijn jeugd speelde zich enerzijds af tussen uitgebrande en ruïneuze huizen in de binnenstad, anderzijds bij zijn grootouders, die aan het Balkengat (nu Balkenstraat) woonden, vlakbij een haventje van een houtkoperij aan de Delfshavense Schie.

Gubbels kwam in aanraking met de beeldende kunst via zijn vader Kees Gubbels (1894-1974), die in de oorlog Kunsthandel De Brug oprichtte. In de jaren vijftig volgde Gubbels verscheidene opleidingen. De opleiding reclameschilderen volgde hij van 1949 tot 1951 aan de Technische school in Rotterdam. Daarna vond hij werk op het reclame-atelier van de Rotterdamse Bijenkorf. Vervolgens volgde hij van 1951 tot 1952 een avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam. Als gevolg van de scheiding van zijn ouders vertrok Gubbels in februari 1952 naar Arnhem, waar hij van 1952 tot 1958 studeerde aan de Academie Kunstoefening te Arnhem. Daarnaast volgde hij ook avondlessen in beeldhouwkunde. Gubbels deed geen eindexamen uit vrees te zakken op het onderdeel kunstgeschiedenis.
In de jaren zeventig was Klaas Gubbels als docent verbonden aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam, tegenwoordig Willem de Kooning Academie, samen met andere schilders en grafici als Hannes Postma en beeldhouwer Kees Franse. Gubbels werkt in Arnhem op zijn atelier in het koetshuis van landgoed Lichtenbeek of in Frankrijk in de Ardèche
ConditionVery good

GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
Location of the object's-Gravenzande,  The Netherlands
ShipmentWorldwide
Auction details
Start time18-1-2023 at 22:15
End time31-1-2023 at 15:33
Bids (1)
Log in or register to view the bidding history
Not registered yet?
By creating a free account you can bid on {{numberOfItems}} items or sell an item in auction yourself.