• Popular
  • First time in auction
  • Aftersale only
  • Starting today
  • Closing today
  • 1 euro starting bid
Dutch
German
Français

Milvia Maglione - litho - 1975

Buy Milvia Maglione - litho - 1975? Bid from 15!
Buy Milvia Maglione - litho - 1975? Bid from 15!Buy Milvia Maglione - litho - 1975? Bid from 15!Buy Milvia Maglione - litho - 1975? Bid from 15!Buy Milvia Maglione - litho - 1975? Bid from 15!
Sell a similar item in auction
  • Milvia Maglione (1934)
TypePrints (signed)
Period1945 to 1999
TechniqueLithograph
SupportPaper
StyleModern
FramedNot framed
Dimensions55 cm x 75 cm (h x b)
SignedHand signed
Edition5/190
Translated with Google Translate. Original text show .
Litho van Milvia Maglione. Nummer: 5/190. Jaar: 1975. Afmetingen werk: H55x b75 cm. Afmetingen voorstelling: H50 x b58cm. Uitgegeven door Prent 190. Het werk is rechtsonder gesigneerd door de kunstenares en gedrukt op arches papier.  De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Frans schilder, grafisch ontwerper en decorateur.

Milvia Maglione di Melasso, van Italiaanse afkomst, combineert de verkenning van dromen en het onbewuste dat het surrealisme dierbaar is met de valorisatie van het banale en het alledaagse dat door de pop-art is ingesteld. Ze studeerde gravure en fotografie in Italië, Zwitserland en Frankrijk, waar ze eind jaren zestig werd opgemerkt op de Salon de la Jeune Peinture (1966) en op de 5e Biennale de Paris (1967). Na een tentoonstelling over La Joconde ter ere van Marcel Duchamp te hebben georganiseerd, nam ze begin jaren 70 deel aan Atelier A, gecoördineerd door kunstcriticus Pierre Restany. Uit zijn experimenten ontstond een neonlamp in de vorm van een wolk, een zeer terugkerend motief in zijn plastische repertoire dat zowel maan- als overdag is, metaforisch en fabelachtig. In een werk met meerdere vormen (textielkunst, plastische kunst, uitgeverij), gebruikt de heer Maglione penseel en stencil, evenals beitel en naald om landschappen te creëren die lijken op theaterdecors of kinderverhalen, bewoond door figuren en objecten die zijn bevrijd van de zwaartekracht, vergelijkbaar met speelgoed zoals in Autoportrait (olieverfschilderij, 1976) of gekoppeld aan het vrouwelijke universum.
ConditionGood

Condition: the depiction is in good condition. There are some creases along the left white edge.

GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Milvia Maglione (1934)

ItalianItalianAll items from this artist (3)
Added by  KiewitKunstonder100euro
FA. (31)

Member since 2014
908 sold items
All items from this seller (332)
Pinterest
75 cm
55 cm
Auction has ended
AUCTION DETAILS
Start time:18-08-2022 at 15:46
End time:27-08-2022 at 19:38
Starting bid € 15
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
Location of the object'S-GRAVENZANDE, the Netherlands
ShipmentWorldwide

Not registered yet?
By creating a free account you can bid on {{numberOfItems}} items or sell an item in auction yourself.