Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren - Sold

Buy Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren? Bid from 45!
This item has been sold Show item
Painting

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren? Bid from 45!
Buy Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren? Bid from 45!Buy Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren? Bid from 45!Buy Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren? Bid from 45!Buy Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren? Bid from 45!Buy Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren? Bid from 45!Buy Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren? Bid from 45!Buy Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren? Bid from 45!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Rene van der Meulen (1940)
Type of artworkPainting
Year2008
TechniqueMixed media
SupportPanel
StyleExpressionist
SubjectFigures
FramedNot framed
Dimensions19 x 30 cm (h x w)
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .
2 kleurrijke schilderwerken van René van der Meulen, vervaardigd op steigerhouten panelen. Ze verdienen het om bijvoorbeeld in een baklijst geplaatst te worden.
Duidelijk geïnspireerd en beïnvloed door de CoBrA beweging, verwantschap met schilders als Corneille en Karel Appel.

Over de kunstenaar:

René Van der Meulen (1940) begon zijn carrière in de kunst als fotograaf. Zijn experimentele foto’s werden in de jaren zeventig samen met werken van Ed van der Elsken en andere bekendheden opgenomen in collecties van het Stedelijk Museum, het Frans Hals museum en het Prentenkabinet in Leiden.

Als professioneel fotograaf wordt de kunstenaar dagelijks met zijn neus op de realiteit – het haarscherpe fotografische beeld – gedrukt. Toch blijven er dramatische en emotionele gebeurtenissen over die niet met het oog van de camera te pakken zijn. In zijn schilderijen kan hij dergelijke ervaringen op zijn eigen wijze verbeelden. De kunstenaar laat zich inspireren door emoties die gebeurtenissen bij hem oproepen, en maakt gebruik van de beelden die hij dagelijks vanwege zijn professie als fotograaf bewust opneemt, zoals de schoonheid van een lijnenspel op een muur, de spookachtige sfeer in een mistig vissersstadje of de vreemde vorm van een regenplas waarin zand is gewaaid.

Terwijl hij zich overgeeft aan het doek en worstelt met zijn materiaal, ontstaan de composities min of meer intuïtief; Van der Meulen wordt heen en weer geslingerd tussen figuratief en non-figuratief. Zijn de (mens)figuren in zijn werk al herkenbaar, dan zijn ze toch verwrongen en verdraaid en worden ze gevormd door een heftige explosie van kleurvlakken, structuren en grillige lijnen. De expressie en het gebruik van indringende en felle kleuren hebben overeenkomsten met de stroming CoBrA waarmee Van der Meulen zich verwant voelt en waarvan Karel Appel en Corneille belangrijke vertegenwoordigers zijn. Van der Meulen maakt gebruik van acryl, olieverf, gouaches en verwerkt ook andere materialen in zijn werken, zoals fotomateriaal (collages).

Condition
ConditionVery good
met vlotte hand geschilderd op steigerhouten paneeltjes
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Hoorn, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 5 kg.
Within The Netherlands €8.50

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Rene van der Meulen (1940) 

Dutch Dutch

Added by  takamine
Member since 2020
339 sold items
All items from this seller (0)
30 cm
19 cm
Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
LocationHoorn,  The Netherlands
Auction details
Start time7-1-2021 at 16:37
End time18-1-2021 at 21:40
Bids (2)
Log in or register to view the bidding history