Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg - Sold

Buy Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg? Bid from 38!
This item has been sold Show item
Prints (signed)

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg? Bid from 38!
Buy Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg? Bid from 38!Buy Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg? Bid from 38!Buy Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg? Bid from 38!Buy Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg? Bid from 38!Buy Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg? Bid from 38!Buy Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg? Bid from 38!Buy Ru van Rossem - Magnifieke 1962 handgekleurde Ets "Oerlandschap" kleine oplage (28/40) potloodg? Bid from 38!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Ru van Rossem (1924-2007)
TypePrints (signed)
Year1962
TechniqueEtching/Aquatint
SupportPaper
StyleAbstract
FramedOnly in Passe-partout
Dimensions35 x 60 cm (h x w)
Passe-partout62 x 82 cm (h x w)
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .
  • Zeer fraaie handgekleurde ets van de hand van Ru van Rossem.

    Afgedrukt in een relatief kleine oplage van 40 exemplaren.

    Door de kunstenaar met potlood gesigneerd, genummerd en getiteld.

  • Kunstwerk is in goede conditie en in originele jaren 60 lijst.


  • Ru van Rossem (Amsterdam, 1924 - 2007)

    Ru van Rossem werd geboren te Amsterdam op 19 maart 1924 en verhuisde in zijn kindertijd naar Zaandam, waar hij zijn jonge jaren doorbracht. Na het lyceum in Zaandam doorlopen te hebben besloot Ru van Rossem zich in te schrijven voor het rijksinstituut tot opleiding van tekenleraren te Amsterdam. In 1943 slaagde van Rossem erin om ondanks de oorlogsjaren toch lessen te volgen op dit vooraanstaande instituut. Na de oorlog kreeg van Rossem mondjesmaat wat kleine opdrachten, de meeste als illustrator van boeken.Het buitenland begon te lonken en in 1948 zette Ru van Rossem zijn eerste stappen op Engelse grond, maar werd enkele uren later alweer op het vliegtuig terug gezet. Ook in het naoorlogse Engeland was het overleggen van een werkvergunning noodzakelijk. In 1950 lukte het uiteindelijk toch een werkvergunning te bemachtigen en de reis naar Engeland werd vervolgd. Enkele jaren later pas zou van Rossem terugkeren naar Nederland. Ditmaal met enkele titels op zak en een hoop ervaring rijker.In 1958 begon Ru van Rossem te doceren aan de Academie voor kunst in Tilburg, dit werd in 1965 kort onderbroken om een periode les te geven aan jonge kunstenaars in Nigeria. Dit project was opgestart door Ulli Beier, die enkele werken van Ru van Rossem had gezien in de Londonse binnenstad en erg onder de indruk was van de culturele diepgang. In 1970 keerde het lot, toen bij een auto-ongeluk de vrouw van Ru kwam te overlijden. Een zeer moeilijke periode brak aan, ook de kinderen Richard, Fiona en Robert hadden het erg moeilijk om dit verlies te verwerken. Toch was er steun , deze kwam in de persoon van Marie-anne van Dieren die in 1972 de nieuwe vrouw van Ru werd. Twee jaar later besloot Ru de draad weer op te pakken in Nigeria en ging daar wederom voor enkele maanden heen. In datzelfde jaar werd ook de jongste zoon van Ru en Marie-anne geboren, Rogier.Ru besloot halverwege de jaren tachtig om het lesgeven achter zich te laten en zich volledig te concentreren op zijn kunst. Het werk van Ru van Rossem word geïnspireerd door een veelvoud van culturen, waar Ru zich altijd in bleef verdiepen en zeer veel bewondering voor had, met name de oosterse culturen spraken het meest tot de verbeelding. Een ander zeer centraal thema in van Rossem’s werk zijn dieren, de kracht en dynamiek worden op zeer bijzondere wijze vorm gegeven op een tweedimensionaal vlak.Dit werken in twee dimensies gaf uiteindelijk ook de doorslag om te gaan beeldhouwen, op deze manier konden vormen praktisch tot leven komen. Inmiddels zijn er een vijftal boeken verschenen over het werk van Ru van Rossem, met daarin alle hoogtepunten van zijn oeuvre als etser, tekenaar en beeldhouwer.
Condition
ConditionGood
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Amsterdam, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 5 kg.
Within The Netherlands €10.00
To Belgium €15.00
To Germany €15.00
Within Europe €17.50
Worldwide €20.00

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
LocationAmsterdam,  The Netherlands
Auction details
Start time28-12-2022 at 21:50
End time6-1-2023 at 21:19
Bids (1)
Log in or register to view the bidding history