• Popular
  • First time in auction
  • Aftersale only
  • Starting today
  • Closing today
  • 1 euro starting bid
Dutch
German
Français

Tjipke visser - Bronzen penning: Artis, 1930

Buy Tjipke visser - Bronzen penning: Artis, 1930? Bid from 125!
Buy Tjipke visser - Bronzen penning: Artis, 1930? Bid from 125!Buy Tjipke visser - Bronzen penning: Artis, 1930? Bid from 125!
Sell a similar item in auction
  • Tjipke visser (1876-1955)
TypeMedals
Year1930
TechniqueMedal
Dimensions6.0 cm x 6.0 cm (h x b)
SignedUnsigned
Translated with Google Translate. Original text show .
In het jaarverslag over 1929 is te lezen dat aan Tjipke Visser gevraagd was of hij een 'sierpenning' wilde ontwerpen. Voor het eerst is deze term gebruikt, als onderscheid met de gedenkpenning; 1930 was voor Artis geen jubileumjaar. Visser, leerling van Mendes da Costa en Alleb, was al jaren bezig dieren als zelfstandig medium voor de beeldhouwkunst te gebruiken en hij liet zich hier door kraanvogels inspireren. Deze prachtige en beweeglijke vogels waren vanwege hun elegante lijnen een zeer geliefd motief uit de Jugendstil die het weer overgenomen had van het in de 19-de eeuw bloeiende japonisme. In Japan zijn zij het symbool van de zich eeuwig regenererende natuur want volgens het volksgeloof leven zij duizend jaar. De halzen zijn te dik en te kort maar de vorm van de vogels gaat mooi mee in de cirkelvorm. Op de keerzijde staat: `Tueamur exempla naturae intactae'. Laat ons de ongerepte natuurvoorbeelden in stand houden. Een spreuk gekozen door de directeur van Artis, Dr A.L.J. Sunier. Het was nog de tijd dat er van uitgegaan kon worden dat de leden van de Vereniging voor Penningkunst hun klassieke talen kenden.
ConditionVery good

GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Tjipke visser (1876-1955)

DutchDutchAll items from this artist (1)
Added by  Pensioenman
FA. 

Member since 2021
40 sold items
All items from this seller (46)
Pinterest
6 cm
6 cm
Auction has ended
AUCTION DETAILS
Start time:04-06-2022 at 10:33
End time:12-06-2022 at 21:39
Starting bid € 125
Buyer's premium: 15%
Pick upNo, not possible
Location of the objectGroningen, the Netherlands
ShipmentWorldwide

Not registered yet?
By creating a free account you can bid on {{numberOfItems}} items or sell an item in auction yourself.