Aat Veldhoen - Rotaprint: Paring - Vendu

AcheterAat Veldhoen - Rotaprint: Paring? Enchérissez de 55!
AcheterAat Veldhoen - Rotaprint: Paring? Enchérissez de 55!AcheterAat Veldhoen - Rotaprint: Paring? Enchérissez de 55!AcheterAat Veldhoen - Rotaprint: Paring? Enchérissez de 55!
Mettre un lot similaire en vente
  • Aat Veldhoen (1934-2018)
TypeEstampes et éditions
Période1945 à 1999
TechniqueVaria
StyleModerne
SujetÉrotique
Dimensions20 cm x 20 cm (h x b)
SignéNon signé
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Rotaprint(Machine voor vlakdruk op offsetwijze), van Aat Veldhoen. Paring. Afmetingen incl passe-partout: H50 x b37.5cm. Afmetingen voorstelling: H20 x b20cm. Het werk niet  gesigneerd. Rechts onderaan staat een collectors stempel van "Piet".
 Literatuur: Aat Veldhoen prenten 1956 - 1967, blz 265, nummer: 64-98. 

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Arie Johannes (Aat) Veldhoen (Amsterdam, 1 november 1934 – aldaar, 9 december 2018) was een Nederlands kunstschilder en graficus.
Loopbaan
Veldhoen groeide op in Amsterdam en leerde het vak van kunstenaar van zijn vader Arie Veldhoen (1907 – 1955). Deze was eerst reclameschilder maar volgde later een opleiding tot kunstschilder aan de Rijksakademie in Amsterdam. Veldhoen begon zijn carrière als tekenaar, maar al snel kreeg hij naam als vrij kunstenaar. Hij maakte graag gedetailleerde tekeningen en schilderijen van duinlandschappen, zelfportretten, naakte vrouwen en vrijende stellen. Als stagiair in het Binnengasthuis tekende hij patiënten en operaties.
Van de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst, die hij rond 1956 drie keer op rij ontving, kocht hij zijn eerste etspers. Hij begon later rechtstreeks op offsetplaten te tekenen, om de "rotaprints" daarna in een grote oplage te laten drukken. Hiermee wilde hij zijn ideaal vervullen om kunst voor iedereen bereikbaar te maken, 'volksgrafiek' moest het zijn. Op een bakfiets vol prenten reed Veldhoen tussen circa 1964 en 1967 door Amsterdam waar hij grafisch werk voor drie gulden per stuk verkocht. De bakfiets werd ten doop gehouden door Simon Carmiggelt. Door hoge oplages bedierf Veldhoen in zekere zin zijn eigen markt. Zijn etsen, litho's en schilderijen waren in de jaren die erop volgden moeilijk te verkopen.
Ter gelegenheid van Veldhoens zeventigste verjaardag in 2004 exposeerde Museum Het Rembrandthuis een verzameling van zijn werk als vrij kunstenaar en tekenaar, die in 2006 ook geëxposeerd werd in Animaux Galerie (tegenwoordig Galerie Christian Ouwens) te Rotterdam. Voor deze gelegenheid werd een zeefdruk gemaakt van het werk Verliefd, een zelfportret van Veldhoen met zijn oude liefde Cristi Kluivers dat hij cadeau deed aan zijn partner Hedy d'Ancona.
Aat Veldhoen heeft acht kinderen uit drie huwelijken. Vanaf 1997 tot zijn overlijden was hij samen met politica Hedy d'Ancona.
Zijn zoons David Veldhoen en Tycho Veldhoen zijn beiden kunstenaar, zijn zoon Martijn Veldhoen is filmmaker, zijn zoon Jaap Veldhoen is cameraman en zijn dochter Venus Veldhoen is fotografe en kunsthistorica. Dochter Gala Veldhoen is Eerste Kamerlid voor GroenLinks, bestuurder en voormalig rechter en advocate; ze was tot zijn overlijden getrouwd met zanger Henny Vrienten.
Veldhoen overleed in 2018 op 84-jarige leeftijd in het AMC in Amsterdam.

ÉtatBon

En bonne condition

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Ce lot a été vendu pour 57,50 (15% de frais de commission compris)
DÉTAILS DE LA VENTE
Heure de début:21-11-2022 à 09:31
Heure de fin:30-11-2022 à 10:00
Enchères (1)
WimNyssen
29 nov. / 23:07
€ 50
Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.