Albert Saverys - Winterlandschap

AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!
AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!AcheterAlbert Saverys - Winterlandschap? Enchérissez de 2250!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Albert Saverys (1886-1964)
TypePeintures
Période1945 à 1999
TechniquePeinture à l'huile
SupportToile
StyleClassique
SujetPaysage
EncadréEncadré
Dimensions29 cm x 39 cm (h x l)
incl. cadre52 cm x 62 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Albert Saverys was een van de meest vooraanstaande Belgische kunstschilders van het interbellum. Met aanvankelijk luministische en later expressionistische Leiezichten te Deinze en Astene, schaatsertjes, landschappen, marines en stillevens verwierf hij nationale en internationale faam. Saverys wordt vaak geassocieerd met de derde Latemse groep, maar behoort er strikt genomen niet toe. Saverys onderging tal van invloeden, maar verwerkte deze in een geheel eigen nerveuze penseeltoets, die tussen 1914 en 1922 op Van Gogh en het luminisme geïnspireerd is, en daarna door haar vlotheid, kleurrijkdom en schijnbaar losse compositie doet denken aan het even volumineuze oeuvre van zijn tijdgenoot, de Franse fauvist Maurice de Vlaminck, die hij persoonlijk kende. In tegenstelling tot de Vlaamse expressionisten uit zijn tijd, en tegen de achtergrond van een sterk gepolariseerd Europa, bracht Saverys een schilderkunst zonder zwaarwichtige doctrine, die bekoort door de zelfstandige werking van kleur en vorm waarin het landschap als kapstok voor de artistieke bevrijding fungeert.Het aangeboden schilderij toont een winterlandschap met laagstaande zon aan een ven.
Afmetingen paneel: 29 x 39 cm
Het werk is handgesigneerd.
Afkomstig uit een particuliere collectie

Dit werk is aangeboden door Art Dumay. Het schilderij is tijdens de veilingperiode van maandag tot en met zaterdag te bezichtigen bij ons op locatie, voor meer informatie kunt u onze website raadplegen.
La visualisation est toujours possible.
Il est toujours possible de récupérer vos œuvres d'art achetées à Nuenen.
Les oeuvres encadrées sont envoyées par coursier, selon les tarifs ci-dessous.
Les irrégularités sur les photos font partie de la description du lot. Ceux-ci ne sont pas nommés séparément. Le numéro de tirage sur la photo peut varier en fonction du numéro de tirage reçu.
ÉtatBon
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début28-12-2022 à 16:59
Heure de fin8-1-2023 à 19:51
Mise à prix 2 250 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àNuenen,  Les Pays-Bas
EnvoiUniquement livraison par transporteur spécialisé

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.