Albert Termote - Admiraal Cornelis Tromp

AcheterAlbert Termote - Admiraal Cornelis Tromp? Enchérissez de 60!
AcheterAlbert Termote - Admiraal Cornelis Tromp? Enchérissez de 60!AcheterAlbert Termote - Admiraal Cornelis Tromp? Enchérissez de 60!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Albert Termote (1887-1978)
TypeMédaille
Année1941
TechniqueBronze
Dimensions6.0 x 6.0 cm (h x l)
SignéNon signé
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Hieronder een beschrijving uit de handzame sculptuur. 
Het is voor ons lastig voor te stellen dat in deze dracht een oorlogsvloot bestierd werd: Cornelis Tromp (1629-1691), zoon van Maarten Harpertsz. Tromp, met een pijpgekrulde pruik tot ver over zijn schouders, halsstrik en kanten bef, harnas en eretekens bungelend op zijn borst. Een sensitief gemodelleerd portret van de zee-held van de hand van Termote naar de gravure van Johan van Munnikhuysen van het schilderij van David van der Plaes in het Rijksmuseum. Een prachtige, dun geslagen, sterk decoratieve penning waar het borststuk flink uit het fond naar voren komt, met een ruime, maar niet overheersende aandacht voor het kleine detail. Het fond is licht beweeglijk en de letters zijn zonder schreef. Dit laatste maakt dat deze penning niet inwisselbaar is voor een zeventiende-eeuwse penning. De keerzijde had, zo lijkt het even, van Wenckebach kunnen zijn, maar hij is meer geboetseerd en heeft niet die brede vlakken. Een leeuw en een griffioen tor-sen een ingewikkeld wapenschild waaronder de wapenspreuk van Tromp te lezen is: Tortes creantur fortibus'. De sterken worden uit de sterken geboren. Tromp is dus overtuigd van het belang van zichzelf en zijn familie. In de periode van uitgave was een onderwerp als dit zonder gevaar of bezwaar: het ging tenslotte om een nationale held die al 250 jaar dood was.
État
ÉtatTrès bon
Expédition
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 5,00 €
Vers la Belgique 13,00 €
Vers l'Allemagne 13,00 €
Au sein de l'Europe 15,00 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début6-9-2022 à 19:18
Heure de fin18-9-2022 à 20:20
Mise à prix 60 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeNon, ce n'est pas possible
Le lot se trouve àGroningen,  Les Pays-Bas