Andre Volten - Aquarel van Andre Volten: kunstwerk De Knoop - met gedicht van Schierbeek - Vendu

AcheterAndre Volten - Aquarel van Andre Volten: kunstwerk De Knoop - met gedicht van Schierbeek? Enchérissez de 310!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Dessins / Aquarelles

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterAndre Volten - Aquarel van Andre Volten: kunstwerk De Knoop - met gedicht van Schierbeek? Enchérissez de 310!
AcheterAndre Volten - Aquarel van Andre Volten: kunstwerk De Knoop - met gedicht van Schierbeek? Enchérissez de 310!AcheterAndre Volten - Aquarel van Andre Volten: kunstwerk De Knoop - met gedicht van Schierbeek? Enchérissez de 310!AcheterAndre Volten - Aquarel van Andre Volten: kunstwerk De Knoop - met gedicht van Schierbeek? Enchérissez de 310!AcheterAndre Volten - Aquarel van Andre Volten: kunstwerk De Knoop - met gedicht van Schierbeek? Enchérissez de 310!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Andre Volten (1925-2002)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Année1996
TechniqueAquarelle
SupportPapier
StyleRéaliste
SujetArchitecture
EncadréNon encadré
Dimensions40 x 30 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Een fraai ingekleurde aquarel van de hand van Andre Volten met een handgeschreven gedicht van Schierbeek.
Andre Volten heeft in 1996 een voorstudie gemaakt voor het kunstwerk "De Knoop' aan de noordzijde van het IJ in Amsterdam. Het is een technische tekening (schaal 1 : 100) waarop Volten ook de verankering van het levensgrote kunstwerk heeft uitgewerkt (zie foto 3 voor De Knoop). Dankzij de fraaie inkleuring is de voorstudie het tegelijkertijd een esthetisch verantwoorde aquarel.  In 1998 werd Volten geridderd (zie foto 4).

Bert Schierbeek heeft deze unieke aquarel voorzien van een handgeschreven gedicht in 1996 - enkele maanden voor het overlijden van de dichter. Dit gedicht is later opgenomen in het verzameld werk van Schierbeek (Gedichten 2004, p. 636).

De combinatie van een technische voorstudie van Volten in aquarel-vorm met bovendien een handgeschreven gedicht van Schierbeek maakt van dit aanbod een zeer gewild verzamelaarsobject. Een unicum! 
État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Nijmegen, Les Pays-Bas
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .