Anton Buytendijk - droge naald ets: Abstract landschap,

AcheterAnton Buytendijk - droge naald ets: Abstract landschap,? Enchérissez de 49!
AcheterAnton Buytendijk - droge naald ets: Abstract landschap,? Enchérissez de 49!AcheterAnton Buytendijk - droge naald ets: Abstract landschap,? Enchérissez de 49!AcheterAnton Buytendijk - droge naald ets: Abstract landschap,? Enchérissez de 49!AcheterAnton Buytendijk - droge naald ets: Abstract landschap,? Enchérissez de 49!
Mettre un lot similaire en vente
  • Anton Buytendijk (1913-2002)
TypeEstampes (Signé à la main)
Période1945 à 1999
TechniquePointe sèche
SupportPapier fait à la main
StyleAbstrait
SujetPaysage
EncadréNon encadré
Dimensions56 cm x 77 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage13/190
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Ets van Anton Buytendijk. Abstract landschap. Nummer: 166/190. Afmetingen blad: H56 x b77cm. Afmetingen voorstelling: H43.5 x b64cm. Het werk is rechtsonder gesigneerd met potlood. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Anton Frederik Jacobus Buytendijk (Amsterdam, 28 juni 1913 - aldaar, 7 februari 2002) was een Nederlandse kunstschilder beïnvloed door het expressionisme. Verder was hij niet gebonden aan een stijl of aan een bepaalde stroming. Zijn werken behelzen veelal het uitbeelden van landschappen middels verschillende technieken zoals olieverf op doek, aquarellen, etsen en litho's.
Jeugd
Zijn ouders waren F.J.J. Buytendijk en Henriette van Bemmel. Al vroeg in zijn jeugd toonde Buytendijk belangstelling voor de beeldende kunst. Dankzij de bemiddeling van zijn vader kon Buytendijk al op jonge leeftijd tijdens de schoolvakanties in de leer komen bij de schilder Frans Langeveld, die in de jaren 20 veel in Laren verbleef. Hier maakte Buytendijk ook kennis met Piet Mondriaan, alhoewel diens werk geen invloed had op zijn ontwikkeling als kunstenaar.
Opleiding
Na afronding van de middelbare school in Groningen, waar het gezin intussen naartoe was verhuisd vanwege de aanstelling van zijn vader als hoogleraar, ging Buytendijk studeren aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij was leerling van Johannes Hendricus Jurres en Richard Roland Holst. Na afronding van zijn studie keerde Buytendijk eind jaren dertig terug naar Groningen.
Biografie
In Groningen kon hij als schilder werken aan zijn verdere ontwikkeling, vooral door het naar buiten gaan en het opnemen van het Groningse en Drentse landschap. Al snel kwam Buytendijk in contact met de kunstenaarsgroep De Ploeg waar hij begin jaren 40 lid van werd. Hier waren de oudere leden zoals Jan Altink, Johan Dijkstra en Hendrik Werkman van invloed op de verdere ontwikkeling van zijn werk. In zijn latere werk is steeds vaker de invloed van de Russische expressionisten en Der Blaue Reiter te zien.
Na de oorlog keerde Buytendijk terug naar Amsterdam. Gedurende de jaren 50 en 60 ontwikkelde hij zich steeds meer als een abstracte landschapsschilder, waar invloeden te zien zijn van Emil Nolde en William Turner. Zelf beschreef hij zich als intuïtief.ÉtatBon

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Se clôture dans 7j 13h 43m 03s
Mise à prix€ 49
Frais de commission : 15%
Enchérir Enchérir
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
EnvoiUniquement en Europe
Détails de la vente
Heure de début21-3-2023 à 16:50
Heure de fin31-3-2023 à 16:00
Attention : si une enchère est placée dans les 5 dernières minutes, la vente sera prolongée de 5 minutes.

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.