Anton Pieck - dessin original à l'encre - hangar avec poulet - signé au crayon - encadré - Vendu

AcheterAnton Pieck - originele inkt tekening - schuurtje met kip - potloodgesigneerd - ingelijst? Enchérissez de 370!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Dessins / Aquarelles

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterAnton Pieck - originele inkt tekening - schuurtje met kip - potloodgesigneerd - ingelijst? Enchérissez de 370!
AcheterAnton Pieck - originele inkt tekening - schuurtje met kip - potloodgesigneerd - ingelijst? Enchérissez de 370!AcheterAnton Pieck - originele inkt tekening - schuurtje met kip - potloodgesigneerd - ingelijst? Enchérissez de 370!AcheterAnton Pieck - originele inkt tekening - schuurtje met kip - potloodgesigneerd - ingelijst? Enchérissez de 370!AcheterAnton Pieck - originele inkt tekening - schuurtje met kip - potloodgesigneerd - ingelijst? Enchérissez de 370!AcheterAnton Pieck - originele inkt tekening - schuurtje met kip - potloodgesigneerd - ingelijst? Enchérissez de 370!AcheterAnton Pieck - originele inkt tekening - schuurtje met kip - potloodgesigneerd - ingelijst? Enchérissez de 370!AcheterAnton Pieck - originele inkt tekening - schuurtje met kip - potloodgesigneerd - ingelijst? Enchérissez de 370!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Anton Pieck (1895-1987)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Période1945 à 1999
TechniqueStylo (Encre)
SupportPapier
SujetPaysage
EncadréEncadré
Dimensions20 x 25 cm (h x l)
incl. cadre33.5 x 39 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
  • Fraaie, omstreeks 1930 met oost-indische inkt op papier getekende voorstelling van een landschap met eenvoudig schuurtje (en kip). Rechtsonder met potlood gesigneerd en getiteld. de tekening verkeert in redelijk goede, scherpe staat. Met name in de luchtpartij wat lichtbruine vlekjes zichtbaar. Fraai ingelijst. 



Anton Pieck is op 19 april 1895 in Den Helder geboren. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat tekenen een belangrijke rol in het leven van Anton Pieck zou gaan spelen. Toen hij 6 jaar was kreeg hij tekenles en als 11-jarige won hij de eerste prijs op een tentoonstelling over handenarbeid. Voor deze tentoonstelling maakte Anton een waterverftekening van een stilleven. Hiermee won hij vijf tubes verf en een fixeerspuit. Hij werd tekenleraar aan het Kennemer Lyceum in Overveen nadat hij opleidingen volgde aan de Koninklijke Haagsche Academie voor Beeldende Kunsten en Bik en Vaandrager. In 1922 trouwde Anton met Jo van Poelvoorde waar hij drie kinderen mee kreeg. Op 24 november 1987 overlijdt Anton Pieck op 92-jarige leeftijd in Overveen.


Voor zijn werk ondernam Anton Pieck reizen naar onder andere Duitsland, Oostenrijk, Ierland, Zweden, Marokko, Polen en Frankrijk. Op zijn reizen schetste hij historische dorps- en stadsgezichten, omdat hij graag het gewone leven op straat vastlegde. In 1915 ging Pieck in militaire dienst in Amersfoort en later Den Haag. Tijdens deze periode gaf hij tekenles aan de soldaten. Gedurende de Tweede Wereldoorlog vervalste hij persoonsbewijzen voor mensen in het verzet. Deze toonden de kwaliteit die Anton Pieck in zich had, omdat ambtenaren na de oorlog ze niet van echte bewijzen konden onderscheiden. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werd Anton steeds bekender als kunstenaar. Hij ontwikkelde een heel eigen romantische, nostalgische stijl, met veel details. Hierbij gebruikte hij kleuren die later naar hem zijn vernoemd, namelijk Pieckeriaans rood, blauw en geel. Het bijzondere aan deze kleuren is dat ze minder fel zijn, waardoor het lijkt alsof ze al heel oud zijn.
Prijzen
Gedurende zijn carrière heeft Anton Pieck verschillende onderscheidingen mogen ontvangen. In 1929 en 1932 won hij de dr. Egerton-Crispin-prijs, in 1955 ontving hij de zilveren Rockoxpenning als "Vriend van Vlaanderen" en in 1960 werd Anton Pieck benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Deze prestigieuze prijs werd in 1980 bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Echter was het winnen van vijf tubes verf en een fixeerspuit in een regionale tekenwedstrijd volgens Anton Pieck het grootste succes wat hij in zijn leven heeft behaald.



État
ÉtatRaisonnable
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Purmerend, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 7,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 15,00 €
Au sein de l'Europe 17,50 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Anton Pieck (1895-1987) 

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (4)

Mis en vente par  Artpointamsterdam
Membre depuis 2013
3879 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (109)
39 cm
33.5 cm
25 cm
20 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àPurmerend,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début22-4-2024 à 20:59
Heure de fin3-5-2024 à 22:03
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères