Bart van Oijen - z.t. | lyrisch abstract schilderij - ingelijst - Vendu

AcheterBart van Oijen - z.t. | lyrisch abstract schilderij - ingelijst? Enchérissez de 79!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Peintures

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterBart van Oijen - z.t. | lyrisch abstract schilderij - ingelijst? Enchérissez de 79!
AcheterBart van Oijen - z.t. | lyrisch abstract schilderij - ingelijst? Enchérissez de 79!AcheterBart van Oijen - z.t. | lyrisch abstract schilderij - ingelijst? Enchérissez de 79!AcheterBart van Oijen - z.t. | lyrisch abstract schilderij - ingelijst? Enchérissez de 79!AcheterBart van Oijen - z.t. | lyrisch abstract schilderij - ingelijst? Enchérissez de 79!AcheterBart van Oijen - z.t. | lyrisch abstract schilderij - ingelijst? Enchérissez de 79!AcheterBart van Oijen - z.t. | lyrisch abstract schilderij - ingelijst? Enchérissez de 79!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Bart van Oijen (1949)
Type d'œuvre d'artPeintures
Année2001
TechniqueAcrylique
SupportPapier
StyleAbstrait
SujetAbstrait
EncadréEncadré
Dimensions30 x 39 cm (h x l)
incl. cadre61 x 51 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Prachtig kenmerkend abstract schilderij van Bart van Oijen (1949)
Dit genre wordt gerekend tot 'lyrisch abstract' 
Techniek: Acrylverf op papier
Jaar: 2001
Met de hand gesigneerd, in potlood, linksonder
Fraai ingelijst met passe-partout in wissellijst, afkomstig uit atelier van de kunstenaar
Het geheel verkeert in zeer goede staat, kan zo aan de muur!
Foto's maken deel uit van de beschrijving
Het werk wordt zeer zorgvuldig ingepakt en verzonden via PostNL. Desondanks kan er door vervoer/transport glasschade optreden. Dit is voor rekening van de koper.

Over de kunstenaar:
Geboren in Vlijmen.  Bart van Oijen woont en werkt in Zutphen. Hij is de kleinzoon van de Hoornse schilder Wouter IJdo (Wouter Ydo), waarvan hij in zijn vroege jeugd de eerste kneepjes van het vak leerde. In de periode 1970-1975 volgde Van Oijen de opleiding aan de toenmalige Akademie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Na zijn opleiding werkte hij aanvankelijk op een illustratieve, vaak sprookjesachtige wijze. 
Zijn realistisch werk onderging in de loop der jaren een verandering. Hij begon langzamerhand zijn werk te abstraheren, of zelfs geheel afscheid te nemen van die werkelijkheid, door alleen maar gebruik te maken van vorm en kleur. Hierbij speelde toeval een rol. Hij houdt zich thans voornamelijk bezig met lyrisch abstract werk. Zijn technieken omvatten voornamelijk acrylverf en gemengde technieken op doek en papier. Daarnaast houdt hij zich bezig met fotografie en diertekeningen, een oude liefde, die altijd weer komt opduiken. Zijn abstracte werk heeft meestal een onderwerp uit de natuur als picturaal startpunt, maar al werkende blijft daar vaak weinig van over. 
Van Oijen gebruikt weinig kwasten en penselen; hij heeft heel duidelijk zijn eigen technieken gevonden, waarbij hij zich niets aantrekt van conventionele werkwijzen, en met een gerust hart oude lappen en zijn vingers gebruikt om tot het gewenste resultaat te komen. Het streven van de kunstenaar is om iets moois in vorm en kleur te maken. Hij is op zoek naar de absolute schoonheid. Hij weet dat dit altijd een streven zal blijven, maar vindt dit dan ook het boeiende van zijn vak. Het recente werk van Bart van Oijen kenmerkt zich door de warmte van Malta, en door de overweldigende stilte en ongereptheid van de Schotse Hooglanden. Bart van Oijen exposeerde in Nederland, België, Schotland, Spanje, Portugal en Duitsland. Hij schildert, tekent, houdt zich bezig met fotografie, en hij maakt illustraties. 

Van Oijen werd lid van het Amersfoorts Kunstenaarsgenootschap 'de Ploegh', en later ook van de Hilversumse kunstenaarsvereniging 'de Kring'. Ook sloot hij zich in Amersfoort aan bij kunstenaarsvereniging 'de Ring'. Van geen van bovenstaande verenigingen is hij lid meer; Bart van Oijen verkent liever in zijn eentje de mogelijkheden in de beeldende kunst.

Op www.bartvanoijen.com is meer informatie te vinden.
État
ÉtatTrès bon
L'ensemble du tableau, passe-partout et cadre échangeable est en très bon état. Peut être fixé au mur !
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Hoorn, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 17,50 €
Vers la Belgique 28,50 €
Vers l'Allemagne 28,50 €
Au sein de l'Europe 39,50 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Bart van Oijen (1949) 

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (1)

Mis en vente par  takamine
Membre depuis 2020
339 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
51 cm
61 cm
39 cm
30 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àHoorn,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début18-10-2022 à 11:59
Heure de fin29-10-2022 à 19:33
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères