Bram van Velde - Litho - Vendu

AcheterBram van Velde - Litho? Enchérissez de 75!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes et éditions

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterBram van Velde - Litho? Enchérissez de 75!
AcheterBram van Velde - Litho? Enchérissez de 75!AcheterBram van Velde - Litho? Enchérissez de 75!AcheterBram van Velde - Litho? Enchérissez de 75!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Bram van Velde (1895-1981)
Type d'œuvre d'artEstampes et éditions
Période1945 à 1999
TechniqueVaria
StyleAbstrait
SujetAbstrait
Dimensions59 x 78.5 cm (h x l)
SignéSignature imprimée
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Ingelijste litho van Bram van Velde.  Afmetingen incl lijst: H59 x b78.5cm. Afmetingen voorstelling: H27 x b56.5cm. Het werk is links onderaan, in de druk, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden gemaild.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Verzenden/ophalen:
Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand.

Van Velde werd in 1895 in Zoeterwoude-Rijndijk geboren als zoon van de koopman Willem van Velde en Hendrika Catharina van der Voorst. Na zijn lagere schooltijd ging Van Velde in het bedrijf van een huisschilder werken. Hij ontwikkelde zich van huisschilder en decoratieschilder tot kunstschilder. Hij vestigde zich in 1922 in het Duitse Worpswede en werkte daarna, vanaf 1925, in Parijs, waar zijn broer Geer van Velde zich voor enige tijd bij hem voegde, en op het Franse eiland Corsica. In de jaren 30 leerden de broers in Parijs de Ierse schrijver Samuel Beckett kennen, die over beide kunstenaars publiceerde. Door dit contact, dat na de Tweede Wereldoorlog intensiveerde, ontstond er belangstelling voor hun werk en werden ze uitgenodigd voor tentoonstellingen, eerst in Parijs en later ook in New York en elders. Werken van Van Velde zijn te vinden in museale collecties in Engeland, Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten en Zwitserland.

Van Velde overleed in 1981 op 86-jarige leeftijd in Grimaud in Frankrijk.

Werk
Het latere werk van Bram van Velde wordt wel gerekend tot de lyrische abstractie, waarbij hij niet-figuratieve composities opbouwde door kleurvlakken met een contourlijn tegen elkaar te plaatsen. Aanvankelijk verwerkte hij nog wel figuratieve elementen in zijn werk, die nog leken te verwijzen naar het expressionisme van leden van de kunstenaarskolonie Worpswede, waar Van Velde korte tijd verbleef. Maar anders dan bij de kunstenaars van CoBrA zijn vanaf de jaren 50 in de schilderijen van Bram van Velde geen figuratieve elementen of verwijzingen naar figuratie waarneembaar. Zijn composities, die hij ook regelmatig in gouache of in de vorm van litho's realiseerde, hebben geen titels en zijn dan louter opgebouwd uit platte vlakken en vormen in kleuren. Waardering voor zijn werk kwam pas relatief laat en belangrijke museale presentaties van zijn werk in Europa en de Verenigde Staten volgden pas vanaf het eind van de jaren 50: Bern (1958), Amsterdam (1959), Parijs (1961 en 1970).







État
ÉtatTrès bon
Le spectacle est en très bon état.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-gravenzande, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 17,50 €
Vers la Belgique 28,95 €
Vers l'Allemagne 28,95 €
Au sein de l'Europe 28,95 €
Vers le monde entier 55,00 €
ExtraEn cas d'un prix d'achat supérieur à € 500,-, vous devrez payer un supplément de € 7,50 (maximum) pour une assurance supplémentaire

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début16-6-2022 à 10:37
Heure de fin26-6-2022 à 19:58
Enchères (10)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères