Bruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas) - Vendu

AcheterBruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas)? Enchérissez de 2750!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Peintures

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterBruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas)? Enchérissez de 2750!
AcheterBruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas)? Enchérissez de 2750!AcheterBruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas)? Enchérissez de 2750!AcheterBruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas)? Enchérissez de 2750!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Bruno Vekemans (1952)
Type d'œuvre d'artPeintures
Période1945 à 1999
TechniqueGouache
SupportPapier
StyleSurréaliste
SujetMarine
EncadréEncadré
Dimensions65 x 42.5 cm (h x l)
incl. cadre82 x 59.5 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Ingelijste gouache van Bruno Vekemans(Prachtige lijst met museumglas). Voorstelling van mannequins in een etalage. Afmetingen incl lijst: H82 x b59.5cm.  Afmetingen voorstelling: H65 x b42.5cm. Het werk is rechts onderaan gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 


Bruno Vekemans (Berchem, 1952 - Brasschaat, 2019) was een Belgisch beeldend kunstenaar.

Hij noemde zich autodidact, maar volgde als puber toch enkele jaren de richting Sierkunsten en later decoratietechnieken in de Londenstraat te Antwerpen.

Van kindsbeen af was hij gefascineerd door tekenen. In zijn jeugdjaren maakte hij getroubleerde drolerieën op kladpapier en als twintiger geëngageerde fotocollages op postkaartformaat. In 1972 trouwde hij met zijn jeugdliefde Lutgarde en een jaar later werd hun zoon geboren. Dit huwelijk werd na 8 jaar ontbonden.

Daarna werden Vekemans' collages groter en kleurrijker. Als dertiger vond hij zijn eigen stijl: herkenbaar maar net niet realistisch, nostalgisch en gevoelig.

In 1989 ontmoette hij Paul Verbeeck van galerij Verbeeck in de Wolstraat en later galerie Verbeeck-Van Dyck

Verbeeck werd zijn mecenas en vriend en vele succesvolle tentoonstellingen over de hele wereld volgden. In dat jaar leerde Vekemans ook zijn muze Marita De Ridder kennen, die 30 jaar zijn vrouw zou zijn. Ze trouwden in 1990 en kregen een dochter en een zoon.

In 1992 verscheen zijn eerst monografie en daarna zouden er nog vele volgen. Lithografieën en zeefdrukken van zijn werken werden in Parijs vervaardigd en vonden hun weg naar het brede publiek.

In 2011 werd bij hem de zeldzame bloedziekte myelofibrose vastgesteld, maar Vekemans bleef nog 7 jaar verwoed tekenen, schilderen, etsen, reizen en tentoonstellen.

Op 22 juli 2019, een week voor zijn 67ste verjaardag, overleed hij. Bruno Vekemans werd in 2020 postuum tot ereburger van Brasschaat benoemd.


Vanaf 1989 werkte Vekemans voornamelijk met gouache en aquarel op patroonpapier en achter glas (églomisé). Daarnaast maakte hij regelmatig etsen, samen met Roger Van Akelyen van galerij De Zwarte Panter. In 1998 begon hij te schilderen met gouache en aquarel op handgeschept papier, dat hij bij een verzamelaar in Middelburg vond. Een jaar later stortte hij zich gedreven op wat hij "het echte werk" noemde en creëerde imposante schilderijen met olieverf op doek. De indrukwekkende Congo - en Cubareeksen, die hij maakte na zijn reizen naar deze respectievelijke landen, worden tot de top van zijn omvangrijk oeuvre gerekend. Zijn retrospectieve in het Museo Nacional De Bellas Artes[2] in Havana, Cuba, kende een overweldigend succes. In een plaatselijk atelier (El Taller) werkte hij samen met de lokale bevolking aan een reeks unieke etsen. Bruno Vekemans was een gepassioneerd artiest pur sang en een groot colorist, die zich vanuit de Vlaamse schildertraditie ontwikkelde tot een gewaardeerd hedendaags, figuratief schilder.


État
ÉtatTrès bon
In zeer goede staat. Voorzien van prachtige lijst met museum glas, het werk kan zo bij u thuis aan de muur.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-gravenzande, Les Pays-Bas
service-de-transportSi vous ne parvenez pas à récupérer une œuvre vous-même, vous pouvez faire appel à un service de messagerie pour récupérer l'œuvre. Cliquez ici pour plus d'informations sur son fonctionnement et consultez les tarifs.
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Bruno Vekemans (1952) 

Belge Belge

Mis en vente par  KiewitKunst
Membre depuis 2011
6258 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (562)
59.5 cm
82 cm
42.5 cm
65 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début22-7-2021 à 15:41
Heure de fin30-7-2021 à 22:17
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères