Cole Morgan - Litho: Hip Hand - 1992 - Vendu

AcheterCole Morgan - Litho: Hip Hand - 1992? Enchérissez de 199!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterCole Morgan - Litho: Hip Hand - 1992? Enchérissez de 199!
AcheterCole Morgan - Litho: Hip Hand - 1992? Enchérissez de 199!AcheterCole Morgan - Litho: Hip Hand - 1992? Enchérissez de 199!AcheterCole Morgan - Litho: Hip Hand - 1992? Enchérissez de 199!AcheterCole Morgan - Litho: Hip Hand - 1992? Enchérissez de 199!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Cole Morgan (1950)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année1992
TechniqueLithographie
SupportPapier
EncadréNon encadré
Dimensions55.5 x 76 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Tirage43/75
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Zeefdruk van Cole Morgan. Jaar: 1996.  Nummer: 43/75. Afmetingen op karton: H59.5 x b79.5cm. Afmetingen voorstelling: H55.5 x b76cm. Het werk is rechts onderin gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.




Cole Morgan werd geboren in 1950 in New York en verhuisde in de jaren zeventig naar Europa na het behalen van zijn BA in Fine Arts aan de Universiteit van New Mexico in Albuquerque. Hij studeerde twee jaar kunstgeschiedenis en lithografie aan het Centro d'Arte Graffico in Florence voordat hij in 1973 en 1974 aan de Vrije Akademie in Den Haag begon.

Nu woonachtig in België, onderhoudt Morgan een nauwe relatie met Nederland, waar hij aanzienlijke successen heeft geboekt als artiest - zoals elders in Europa en de VS. Zo werden in 2007 tentoonstellingen van zijn werk over de hele wereld georganiseerd: in Nederland, Zürich, Seoul, San Francisco en New York.

Dit is wat Cole Morgan te zeggen heeft over zijn werk: "Ze op je gemak onderzoeken is graven en ontdekken, waarbij je voortdurend de lagen van compositie, kleur, tekst, krassen en lijnen afpelt die zowel opzettelijk als onbedoeld zijn - een beetje zoals een ui pellen.”

“Tijdens je visuele reis word je aangenaam geplaagd. Geplaagd omdat je probeert betekenis en richting toe te kennen aan de verschillende elementen op het doek, om vervolgens te ontdekken dat je een doodlopende weg bent ingeslagen. Geplaagd omdat je zult ontdekken dat teksten en associaties waarvan je denkt dat je ze hebt ontcijferd, er nooit waren om te worden ontcijferd.”

De vormen en lijnen en kleine, onbeduidende plaatsingen en toewijzingen, hoewel schijnbaar toevallig, zijn met grote nauwkeurigheid vastgelegd. Er zitten geen ‘ongelukjes’ in mijn composities. Ik zou deze willekeur categoriseren als 'gecontroleerde spontaniteit'. Al deze processen samen, wanneer ze worden gehanteerd met oog voor balans en weten wanneer te stoppen, maken het schilderen tot een verrijkende ervaring.”
État
ÉtatTrès bon
In zeer goede staat. Het werk zit aan de bovenkant op karton vast gemaakt.
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-gravenzande, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 17,50 €
Vers la Belgique 28,95 €
Vers l'Allemagne 28,95 €
Au sein de l'Europe 28,95 €
Vers le monde entier 50,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Cole Morgan (1950) 

Néerlandais Néerlandaisaméricain américain Tous les lots de cet artiste (2)

Mis en vente par  KiewitKunst
Membre depuis 2011
6281 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (589)
76 cm
55.5 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début5-8-2021 à 22:57
Heure de fin17-8-2021 à 0:28
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères