Corneille - Zeefdruk: Pinocchio - Vendu

AcheterCorneille - Zeefdruk: Pinocchio? Enchérissez de 50!
AcheterCorneille - Zeefdruk: Pinocchio? Enchérissez de 50!AcheterCorneille - Zeefdruk: Pinocchio? Enchérissez de 50!AcheterCorneille - Zeefdruk: Pinocchio? Enchérissez de 50!AcheterCorneille - Zeefdruk: Pinocchio? Enchérissez de 50!
Mettre un lot similaire en vente
  • Corneille (1922-2010)
TypeEstampes et éditions
Période1945 à 1999
TechniqueSérigraphie
StyleModerne
SujetAnimaux
EncadréNon encadré
Dimensions57 cm x 76 cm (h x b)
SignéNon signé/Signature imprimée
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Litho van Corneille. Oplage: 13/99. Afmetingen blad: H57 x b76cm. Afmetingen voorstelling: H40 x b62cm. Het werk is rechts onderaan, in de druk, gesigneerd.Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Cornelis Guillaume van Beverloo, beter bekend als Corneille (Luik, 3 juli 1922 – Auvers-sur-Oise (Frankrijk), 5 september 2010) was een Nederlandse kunstschilder en een van de leden van Cobra.
grafsteen Corneille in Auvers-sur-Oise
Corneille werd geboren in het Belgische Luik, als kind van Nederlandse ouders. Hoewel grotendeels autodidact, volgde hij kunstcursussen aan de Amsterdamse Rijksacademie, tussen 1940 en 1942. In 1946 hield hij in Groningen zijn eerste expositie.
Aanvankelijk sterk beïnvloed door het werk van Picasso, maakte hij zich in 1948 hiervan los en trad toe tot de Cobra-beweging; hij is daarvan medeoprichter, samen met onder anderen de Nederlanders Karel Appel, Jan Nieuwenhuijs, diens broer Constant Nieuwenhuijs en de Belgen Christian Dotremont en Joseph Noiret.
In 1950 verhuisde hij van Amsterdam naar Parijs waar hij tot 1968 samenleefde met de fotografe Henny Riemens(1928-1993). Het paar trouwde in 1955 te Amsterdam en reisde meermalen naar andere delen van de wereld: Noord-Afrika, Noord-Amerika, de Antillen en Zuid-Amerika. Deze reizen bepalen in hoge mate de aard van zijn werk. Vanaf 1960 viel hij terug op figuratieve kunst, waarbij vrouwen, vogels, bloemen en vaak personages tot zijn artistiek vocabularium behoren.
Zelf beweerde hij dat schilderen geen hobby of werk is, maar eerder een roeping. De laatste jaren had Corneille zijn atelier in Parijs. Bezoekers werden vrijwel niet gedoogd door de kunstenaar. Corneille leefde teruggetrokken in het Maison du Cedres in het Franse departement Val-d'Oise. Hij overleed op 5 september 2010. Corneille werd begraven op de begraafplaats in Auvers-sur-Oise, waar in 1890 ook Vincent van Gogh werd begraven.

ÉtatTrès bon

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
EnvoiVers le monde entier
Détails de la vente
Heure de début16-2-2023 à 16:28
Heure de fin27-2-2023 à 10:31
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères
Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.