Dick Cassee - zeer grote linosnede: Compositie - 1988 (200 cm, uniek item !)

AcheterDick Cassee - zeer grote linosnede: Compositie - 1988 (200 cm, uniek item !)? Enchérissez de 250!
AcheterDick Cassee - zeer grote linosnede: Compositie - 1988 (200 cm, uniek item !)? Enchérissez de 250!AcheterDick Cassee - zeer grote linosnede: Compositie - 1988 (200 cm, uniek item !)? Enchérissez de 250!AcheterDick Cassee - zeer grote linosnede: Compositie - 1988 (200 cm, uniek item !)? Enchérissez de 250!
Mettre un lot similaire en vente
  • Dick Cassee (1930)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1988
TechniqueGravure sur bois/Linogravure
SupportPapier japonais
StyleModerne
SujetAbstrait
EncadréNon encadré
Dimensions200 cm x 28 cm (h x b)
SignéSigné à la main
TirageUniek item
Cette oeuvre fait partie de la spéciale Spécial Géométrique-Abstrait.
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Linosnede van Dick Cassee uit 1988. Dit is een uniek item, waar er maar 1 van is gemaakt! Jaar: 1988 (11-5) Afmetingen blad: H200 x b28cm. Titel: eascoul a... Het werk is rechtsonder gesigneerd door de kunstenaar.  Op de foto zit het blad er wat kreukelig uit maar in werkelijkheid is dat het niet. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


In de naoorlogse beeldende kunst neemt Dick Cassée een belangrijke plaats in. Cassée heeft een wezenlijke bijdrage aan de vernieuwing van de grafiek geleverd, een kunstvorm die ten opzichte van de schilderkunst veelvuldig genegeerd werd. Met zijn metaaldrukken en droge naaldprenten zoekt Cassée voortdurend naar een wijze om uitdrukking te geven aan zijn visie op de natuur en de ruimte. Tegelijk verkent hij de expressieve mogelijkheden van het materiaal: met enkele lijnen weet hij de essentie van het landschap en de ruimte vast te leggen. Ter ere van zijn zeventigste verjaardag organiseert het prentenkabinet van de Universiteit van Leiden (Rapenburg 65) een overzicht van de grafiek die Cassée tussen 1966 en 1979 maakte. De tentoonstelling is te beschouwen als 'een hommage aan een meesterlijk graficus pur sang'. Signature XV - april 2012
Dick Cassée (Bloemendaal, 1931) wijdt zich al vijftig jaar aan het maken van grafiek en behoort tot de belangrijkste grafische kunstenaars van Nederland. Hij studeerde aan de toenmalige Academie voor Kunst en Industrie te Enschede en bij Stanley W. Hayter, Atelier 17, in Parijs. Vele jaren was hij docent tekenen en grafiek aan de toenmalige Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's Hertogenbosch. Het werk van Dick Cassée is veelal een reflectie op de waarneming van het landschap of de architectuur. Hij wil het licht en de ruimte in haar essentie weergeven. Dick Cassée maakt vaak studiereizen. De prenten voor deze uitgave, getiteld SYUNIK zijn een weerslag van een reis naar het gelijknamige district in Armenië.
ÉtatTrès bon

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Se clôture dans 5j 0h 31m 44s
Mise à prix€ 250
Frais de commission : 15%
Enchérir Enchérir
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
EnvoiVers le monde entier
Détails de la vente
Heure de début23-3-2023 à 10:26
Heure de fin3-4-2023 à 22:02
Attention : si une enchère est placée dans les 5 dernières minutes, la vente sera prolongée de 5 minutes.

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.