• Favoris
  • S'inscrire
  • Vendre un lot
  • Populaires
  • 1ère fois en vente
  • Uniquement après-vente
  • Mis en vente aujourd'hui
  • Se clôturent aujourd'hui
  • Mise à prix à 1 euro
néerlandais
allemand
anglais

Dirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen

AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!
AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!AcheterDirk Bakker - Lot van 2 olieverf schilderijen? Enchérissez de 49!
Mettre un lot similaire en vente
  • Dirk Bakker (1949)
TypePeintures
Période1945 à 1999
TechniquePeinture à l'huile
SupportToile
StyleSurréaliste
SujetFigures
EncadréEncadré
Dimensions60 cm x 70 cm (h x b)
Cadre62 cm x 72 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Set van 2 schilderijen van Dirk Bakker (1949-2021),  afkomstig uit de collectie van de Alkmaarse kunstenaar. 
Op de doeken zelf ontbreekt een signatuur maar op de achterzijde (lijst) is deze wel aanwezig
De doeken zijn ingelijst met pannenlatten en verkeren in een goede staat, geen gaten of zichtbare gebreken. Van één lijst ontbreekt de lat aan de linkerkant!
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Dirk Bakker heeft gestudeerd aan de Vrije Academie te Den Haag en aan de Ateliers 63 te Haarlem. Aan de Ateliers 63 heeft hij les gehad van Ko Westerik. Hij woonde  en werkte in Alkmaar.
Zijn werken zijn herkenbaar en geliefd. Ze hebben een figuratief en surrealistisch karakter. Met veelal primaire kleuren en opvallende (en herkenbare) figuren vertelt de kunstenaar een verhaal, maakt hij een statement. 
Dirk Bakker zet op tekenachtige manier graag heftige complementaire kleuren tegen elkaar. In de benadering van de achtergrond toont hij zich een genuanceerd schilder. Meestal staan de hoofdpersonen alleen op het doek. Attributen rond hem of haar duiden op een situatie
Dirk Bakker schildert fascinerende figuren die het midden houden tussen mensen en poppen. Vaak bekende (strip)figuren die midden in het vlak zijn geplaatst, soms eenzaam zwevend. Door de heldere en duidelijke kleuren lijken de werken van Bakker op het eerste gezicht op voorstellingen voor kinderen. Bij nadere beschouwing hebben ze een dubbele betekenis en wordt de beschouwer in verwarring gebracht.
Bakker: "De symboolwaarde van figuren (...) wordt direct door iedereen herkend. Dat vereenvoudigt het communiceren en maakt mijn werkproces spannender. Omdat ik schilder met het gevoel dat het eigenlijk niet mag."
Werk van Dirk Bakker is aangekocht door diverse verzamelaars en musea , o.a. Stedelijk Museum Alkmaar, Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Het Kruithof ‘s-Hertogenbosch.
ÉtatBon

les toiles sont en bon état ; les peintures elles-mêmes sont "inachevées"

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Dirk Bakker (1949)

NéerlandaisNéerlandaisTous les lots de cet artiste (1)
Mis en vente par  takamine
FA. (4)

Membre depuis 2020
259 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (35)
Pinterest
72 cm
62 cm
70 cm
60 cm
Se clôture dans 8j 0h 12m 46s
Mise à prix€ 49
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àHoorn, Pays-Bas
EnvoiUniquement en Europe
DÉTAILS DE LA VENTE
Heure de début:29-09-2022 à 10:43
Heure de fin:09-10-2022 à 19:59
Attention : si une enchère est placée dans les 5 dernières minutes, la vente sera prolongée de 5 minutes.

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.