Dirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst - Vendu

AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Peintures

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!
AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!AcheterDirk Bakker - set van 2 olieverfschilderijen - in baklijst? Enchérissez de 79!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Dirk Bakker (1949)
Type d'œuvre d'artPeintures
Année2017
TechniquePeinture à l'huile
SupportToile
StyleSurréaliste
SujetFigures
EncadréEncadré
Dimensions30 x 30 cm (h x l)
incl. cadre33 x 33 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Set van 2 kleurrijke schilderijen van de Alkmaarse kunstenaar Dirk Bakker (1947-2021).
Met surrealistische voorstelling van (kinderlijke) figuren.  In primaire kleuren. Uitermate geschikt voor een kinderkamer.
Techniek: olieverf op  doek
Jaar: 2017
Met de hand gesigneerd, met rode verf - zie detailfoto
Fraai ingelijst in houten baklijst met zwarte zijkanten en zilverkleurig front.
Beide werken verkeren in prachtige staat. 
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Dirk Bakker heeft gestudeerd aan de Vrije Academie te Den Haag en aan de Ateliers 63 te Haarlem. Aan de Ateliers 63 heeft hij les gehad van Co Westerik. Hij woonde en werkte in Alkmaar.
Zijn werken zijn herkenbaar en geliefd. Ze hebben een figuratief en surrealistisch karakter. Met veelal primaire kleuren en opvallende (en herkenbare) figuren vertelt de kunstenaar een verhaal, maakt hij een statement. 
Dirk Bakker zet op tekenachtige manier graag heftige complementaire kleuren tegen elkaar. In de benadering van de achtergrond toont hij zich een genuanceerd schilder. Meestal staan de hoofdpersonen alleen op het doek. Attributen rond hem of haar duiden op een situatie
Dirk Bakker schildert fascinerende figuren die het midden houden tussen mensen en poppen. Vaak bekende (strip)figuren die midden in het vlak zijn geplaatst, soms eenzaam zwevend. Door de heldere en duidelijke kleuren lijken de werken van Bakker op het eerste gezicht op voorstellingen voor kinderen. Bij nadere beschouwing hebben ze een dubbele betekenis en wordt de beschouwer in verwarring gebracht.
Bakker: "De symboolwaarde van figuren (...) wordt direct door iedereen herkend. Dat vereenvoudigt het communiceren en maakt mijn werkproces spannender. Omdat ik schilder met het gevoel dat het eigenlijk niet mag."
Werk van Dirk Bakker is aangekocht door diverse verzamelaars en musea , o.a. Stedelijk Museum Alkmaar, Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Het Kruithof ‘s-Hertogenbosch.
État
ÉtatTrès bon
Les deux peintures sont en très bon état et prêtes à être accrochées au mur !
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Hoorn, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 10 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 12,50 €
Vers la Belgique 24,50 €
Vers l'Allemagne 24,50 €
Au sein de l'Europe 30,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Dirk Bakker (1949) 

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (8)

Mis en vente par  takamine
Membre depuis 2020
339 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
33 cm
33 cm
30 cm
30 cm
Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àHoorn,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début18-6-2023 à 21:18
Heure de fin15-10-2023 à 15:33
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères