Dolf Zwerver - Ets

AcheterDolf Zwerver - Ets? Enchérissez de 85!
AcheterDolf Zwerver - Ets? Enchérissez de 85!AcheterDolf Zwerver - Ets? Enchérissez de 85!AcheterDolf Zwerver - Ets? Enchérissez de 85!
Mettre un lot similaire en vente
  • Dolf Zwerver (1932-2010)
TypeEstampes (Signé à la main)
Période1945 à 1999
TechniqueGravure à l'eau-forte
SupportPapier
SujetAnimaux
EncadréNon encadré
Dimensions56.5 cm x 39 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage67/190
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Ets van Dolf Zwerver. Nummer: 67190. Afmetingen blad H56.5 x b39cm. Afmetingen voorstelling: H12 x b18.5cm. De ets is , met potlood, linksonder gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Dolf Zwerver (Nijehaske, 27 februari 1932 – Utrecht, 22 januari 2010) was een Nederlands kunstschilder.
Dolf Zwerver woonde tot voor de oorlog in het Friese Oranjewoud. Zijn vader was schilder en reclametekenaar, waardoor het tekenen en schilderen hem met de paplepel werd ingegoten. Zwerver verhuisde vlak voor de Tweede Wereldoorlog met zijn ouders van Friesland naar Utrecht. Hij was werkzaam als reclameschilder en had vervolgens baantjes als matroos, timmerman, magazijnbediende en glazenwasser. Vanaf eind jaren vijftig richtte de autodidact zich op een loopbaan als kunstschilder. In 1965 werd hij 'ontdekt' bij een wedstrijd voor zondagsschilders van het blad Eva en vervolgens ontwikkelde hij zich in enkele jaren tot een fijnschilder van hoog niveau.
Het oeuvre van Zwerver wordt gekenmerkt door dromerige, bespiegelende schilderijen. Aanvankelijk werd hij daardoor bij de naïeve kunst ingedeeld. In Zwervers werk vormt zijn jeugd in Oranjewoud, een wereld van verstilde tuinen, doolhoven en bossen, een terugkerend decor. Ook de stilte van het landgoed Rhijnauwen bij Utrecht is zo'n bron van inspiratie. Zijn bekendste werk is Groot Drieluik Sanssouci met tientallen sprookjesachtige figuren en dieren, waar hij in totaal tien jaar van zijn leven aan werkte.
Het werk van Zwerver is onder andere te zien in het Centraal Museum in Utrecht en in het Rijksmuseum Amsterdam. Ook exposeerde hij in het Rembrandthuis en had hij tweemaal een grote overzichtstentoonstelling in Slot Zeist. De schrijver en dichter Ingmar Heytze gebruikte het werk geregeld als omslag voor zijn bundels. Ook ontwierp Zwerver omslagen voor de Salamanderpockets.
Zwerver was aangesloten bij het Genootschap Kunstliefde.
Zwerver ligt in Utrecht begraven op begraafplaats Soestbergen.
ÉtatBon

En bonne condition

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

La vente s'est clôturée
DÉTAILS DE LA VENTE
Heure de début:19-07-2022 à 12:18
Heure de fin:29-07-2022 à 19:38
Mise à prix € 85
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
EnvoiVers le monde entier

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.