Ek van Zanten - VPK Leidse Universiteit brons

AcheterEk van Zanten - VPK Leidse Universiteit brons? Enchérissez de 60!
AcheterEk van Zanten - VPK Leidse Universiteit brons? Enchérissez de 60!AcheterEk van Zanten - VPK Leidse Universiteit brons? Enchérissez de 60!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Ek van Zanten (1933)
Type d'œuvre d'artMédaille
Année1974
TechniqueMédaille
Dimensions7.0 x 7.0 cm (h x l)
SignéSignature imprimée
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

De arend, in de heraldische terminologie adelaar geheten, is de vogel die het meest op penningen voorkomt. Maar hij wordt op de voet gevolgd door de uil. Wetenschappelijke instellingen die niet geplaagd worden door een klein ego nemen de uil graag als attribuut; hij is tenslotte het symbool van de wijsheid. Welke soort uil uitgebeeld wordt is door de toegepaste stilering lang niet altijd duidelijk. Dat hoeft ook niet, want de symboolwaarde staat voorop. Van Zanten is voor zijn ontwerp voor het 400-jarig bestaan van de Leidse Universiteit uitgegaan van een oehoe. Deze grote uil heeft opvallende oren en onbevederde poten. Hij is door de beeldhouwer schijnbaar moeiteloos maar trefzeker gemodelleerd, de vlakken geven de suggestie van het verenkleed waarin de kop verzinkt. In het beweeglijke fond staat in bescheiden belettering: `Omnium virtutum sapientia princeps'. Van alle deugden is wijsheid de eerste; een spreuk van Cicero. Op de keerzijde staat sterk vereenvoudigd de plattegrond van de stad Leiden, waar Willem van Oranje in 1575 de eerste Nederlandse universiteit stichtte. Daarbinnen zijn de jubileumdata verwerkt. Het randschrift geeft de latijnse benaming van de stad en het devies van de Universiteit: Traesidium libertatis'. Bolwerk van de vrijheid.

État
ÉtatTrès bon
Expédition
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 5,00 €
Vers la Belgique 13,00 €
Vers l'Allemagne 13,00 €
Au sein de l'Europe 15,00 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début4-6-2022 à 10:10
Heure de fin16-6-2022 à 21:11
Mise à prix 60 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeNon, ce n'est pas possible
Le lot se trouve àGroningen,  Les Pays-Bas