Espen Hagen - DONE (tribute to herman Brood)

AcheterEspen Hagen - DONE (tribute to herman Brood)? Enchérissez de 500!
AcheterEspen Hagen - DONE (tribute to herman Brood)? Enchérissez de 500!AcheterEspen Hagen - DONE (tribute to herman Brood)? Enchérissez de 500!AcheterEspen Hagen - DONE (tribute to herman Brood)? Enchérissez de 500!AcheterEspen Hagen - DONE (tribute to herman Brood)? Enchérissez de 500!AcheterEspen Hagen - DONE (tribute to herman Brood)? Enchérissez de 500!AcheterEspen Hagen - DONE (tribute to herman Brood)? Enchérissez de 500!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Espen Hagen (1964-2008)
Type d'œuvre d'artPeintures
Année2006
TechniqueTechniques mixtes
SupportToile
StyleModerne
SujetPortrait
EncadréSur châssis
Dimensions155 x 95 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
TOPWERK van de beroemde Noorse kunstenaar.
Goede vriend van Herman Brood, wordt vaak gezien als zijn opvolger.
Laatste beoefenaar van de junkiekunst.

AUTHENTICITEIT GEGARANDEERD
Verkoop wegens verhuizing naar kleinere woning

Het betreft hier een mixed-media werk van Espen Greger Hagen in zijn kenmerkende Brood-stijl. Espen Hagen is een Noors kunstenaar, maar heeft zijn vorming vooral gekregen tijdens zijn studie in Amsterdam. Daar leerde hij ook Herman Brood kennen, waar hij goed bevriend mee raakte. Beiden geinspireerd door de Amerikaanse Beat Generation, hebben Hagen en Brood samen veel gewerkt aan diverse schilderijen, die ook in veel gallery's en musea in het land te zien zijn en waren. 
Hagen stond voorheen met name bekend om het maken van indianenportretten, die inspiratie heeft hij opgedaan tijdens zijn reis door Mexico en de Verenigde Staten waar hij veel van deze inheemse stammen heeft bezocht. Dat deed hij, net als Brood, op zijn eigen kenmerkende wijze; door al dansende op indianenmuziek en onder invloed van een grote dosis verdovende middelen met spuitbus, verfrollers, verftubes en verfmallen in de weer te gaan.Na het overlijden van Brood in 2001 is Hagen echter volledig overgegaan op de Brood-stijl, m.i. deed hij dat om de rouw van zijn overleden vriend te verwerken. De solowerken van Brood en Hagen zijn goed te onderscheiden. Omdat Brood kleurenblind was, gaf hij de voorkeur aan het werken met primaire kleuren. Hagen daarentegen gebruikte een veel breder pallet aan kleuren en werkte ook met spuitbus-mallen, zoals op dit werk te zien is met het geruite patroon.
Hagen heeft deze werken tot 2007 geproduceerd, dit is een van zijn meest recente werken uit zijn Brood-periode (2006/2007). In die periode werd hij in Nederland gezien als het nieuwe opkomende talent in de schilderkunst. Kort nadat hij de dood van Brood had verwerkt, overleed hij in Amsterdam in 2008 als gevolg van een hartstilstand. Hij wordt ook wel beschouwd als de laatste beoefenaar van deze zogeheten junkiekunst.
État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Groningen, Les Pays-Bas
service-de-transportSi vous ne parvenez pas à récupérer une œuvre vous-même, vous pouvez faire appel à un service de messagerie pour récupérer l'œuvre. Cliquez ici pour plus d'informations sur son fonctionnement et consultez les tarifs.
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début15-2-2021 à 17:33
Heure de fin28-2-2021 à 22:54
Mise à prix 500 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àGroningen,  Les Pays-Bas