• Favoris
  • S'inscrire
  • Vendre un lot
  • Populaires
  • 1ère fois en vente
  • Uniquement après-vente
  • Mis en vente aujourd'hui
  • Se clôturent aujourd'hui
  • Mise à prix à 1 euro
néerlandais
allemand
anglais

Eugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956

AcheterEugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956? Enchérissez de 2500!
AcheterEugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956? Enchérissez de 2500!AcheterEugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956? Enchérissez de 2500!AcheterEugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956? Enchérissez de 2500!AcheterEugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956? Enchérissez de 2500!
Mettre un lot similaire en vente
Vendeur

Mis en vente par  KiewitKunst
FA. (173)

Membre depuis 2011
5415 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (313)
  • Eugene Brands (1913-2002)
TypePeintures
Année1956
TechniquePeinture à l'huile
SupportPapier
StyleModerne
SujetNature morte
EncadréEncadré
Dimensions34 cm x 43 cm (h x b)
Cadre60 cm x 56.5 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Olieverf op papier van Eugene Brands. Titel: De bloemtafel (The Flower Table). Jaar: 1956 Afmetingen incl lijst: H60 x b56.5cm. Afmetingen voorstelling: H34 x b43cm. Het werk is links bovenaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Herkomst: Kunsthandel Lambert Tegenbosch, Heusden.


Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden per koerier(Swift).

Eugène Brands nam in 1946 deel aan de groepstentoonstelling Jonge schilders in het Stedelijk Museum te Amsterdam, waar een hele zaal met zijn werk was gevuld. Daar hield hij goede contacten aan over met directeur Sandberg, die hem een (solo)expositie had toegezegd.
Toen hij in 1948 was toegetreden tot de Experimentele Groep in Holland, nam hij de taak op zich om de contacten met het Stedelijk Museum te behartigen. Dit leidde tot de Internationale tentoonstelling van experimentele kunst van november 1949. Intussen was ook de Cobra-beweging opgericht door Constant Nieuwenhuijs, Corneille, Karel Appel, Christian Dotremont en Asger Jorn. Zodoende was deze grote groepsexpositie de eerste openbare manifestatie van Cobra. Er hing een aantal grote werken van Eugène Brands die speciaal voor de expositie waren vervaardigd.
Door meningsverschillen en onderlinge ruzies naar aanleiding van deze expositie heeft hij de Cobra-beweging verlaten en er afstand van genomen. Ook in artistiek opzicht ging hij zijn eigen weg. In de jaren 50 maakte hij werk, dat op kindertekeningen, mede op die van zijn dochter Eugénie, geïnspireerd was. Pas in de jaren 60 kwam hij weer uit op het kleurenpalet van Cobra.
Behalve schilderijen maakte Brands ook assemblages, waarbij hij dezelfde abstractie en hetzelfde kleurenpalet als in zijn schilderijen toepaste. In 2012 verschenen twee bundels met experimentele gedichten en verhalen uit zijn nagelaten werk.
De door Sandberg georganiseerde groepstentoonstelling in 1962 betekende uiteindelijk de doorbraak van Eugène Brands. Hij hoefde niet langer van de contraprestatie te leven.
Vanaf 1967 gaf hij les aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch. Hij werkte vanaf 1973 in de zomers in Nunspeet, later had hij ook een atelier in de Provence.ÉtatTrès bon

Dans de très bonnes conditions.

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Eugene Brands (1913-2002)

Tous les lots de cet artiste(23)
Mis en vente par  KiewitKunst
FA. (173)

Membre depuis 2011
5415 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (313)
Pinterest
56.5 cm
60 cm
43 cm
34 cm
La vente s'est clôturée
DÉTAILS DE LA VENTE
Heure de début:16-06-2022 à 10:45
Heure de fin:24-06-2022 à 19:51
Mise à prix€ 2500
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE, Pays-Bas
EnvoiUniquement livraison par transporteur spécialisé

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.