Ger Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst

AcheterGer Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst? Enchérissez de 150!
AcheterGer Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst? Enchérissez de 150!AcheterGer Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst? Enchérissez de 150!AcheterGer Lataster - Litho, De vader toont zijn kind - Ingelijst? Enchérissez de 150!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Ger Lataster (1920-2012)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année1990
TechniqueLithographie
SupportPapier
EncadréEncadré
Dimensions50 x 65 cm (h x l)
incl. cadre62.5 x 77 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Tirage25/32
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Ger LATASTER (Schaesberg 1920 - Amsterdam 2012)

Nederlandse schilder, keramist, graficus, tekenaar en beeldhouwer.

Opleiding:

Ger Lataster, wordt gerekend tot de zogenaamde “Amsterdamse-Limburgers”. Hij startte zijn carrière als leerling van de Kunstnijverheidschool in Maastricht. Vervolgens ging hij in 1940 tot 1948 studeren aan de Rijksacademie in Amsterdam, deze periode is onderbroken geweest door de oorlog. In 1963 werd de postacademische opleiding Ateliers ’63 opgericht, tegenwoordig De Ateliers. Dit was een initiatief van onder andere Ger Lataster, Mari Andriessen, Nic Jong, Theo Mulder en Wessel Couzijn.

Geboren in Limburg, hij verhuisde naar Amsterdam en heeft tevens een periode in de VS aan Minneapolis School of Art als gastdocent gewerkt.

Ger Lataster is een Nederlandse kunstschilder die wordt gekarakteriseerd als abstract expressionist. In de eerste tien jaar na de Tweede Wereldoorlog, ontwikkelde het werk van Lataster zich van expressionistische schilderijen naar volledige abstracte doeken. Vanaf 1955, begon Ger Lataster zijn visuele taal uit te drukken door middel van een dikke laag verf. Dit doet denken aan de zeggingskracht van onder andere Karel Appel, Asger Jorn en Willem de Kooning. Aan het einde van de jaren zestig, keerde de figuratieve elementen terug in Ger Lataster zijn werk. Ook zijn verfmaterie veranderde, Lataster ging van een dikke substantie meer gebruik maken van dunne lagen verf en tenslotte zelfs spuitbussen om zijn doeken vorm te geven.
État
ÉtatÉtat neuf
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Den haag, Les Pays-Bas
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début13-9-2022 à 16:37
Heure de fin27-9-2022 à 22:16
Mise à prix 150 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àDen haag,  Les Pays-Bas