Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1978

AcheterHan van Hagen - Ets: "Hulst" - 1978? Enchérissez de 75!
AcheterHan van Hagen - Ets: "Hulst" - 1978? Enchérissez de 75!AcheterHan van Hagen - Ets: "Hulst" - 1978? Enchérissez de 75!AcheterHan van Hagen - Ets: "Hulst" - 1978? Enchérissez de 75!AcheterHan van Hagen - Ets: "Hulst" - 1978? Enchérissez de 75!AcheterHan van Hagen - Ets: "Hulst" - 1978? Enchérissez de 75!
Mettre un lot similaire en vente
  • Han van Hagen (1944)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1978
TechniqueGravure à l'eau-forte
SupportPapier
StyleModerne
SujetArchitecture
EncadréNon encadré
Dimensions28.5 cm x 39.5 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage35/50
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Ets van Han van Hagen. Deze ets komt uit een doos met 8 etsen, gewijd aan "Hulst in Vlaanderen".  Jaar: 1978. Nummer: 35/50. Afmetingen blad: H28.5 x b39.5cm. Afmetingen voorstelling: H11.5 x b17.5cm. Het werk is links onder, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden gemaild.

De aloude etstechniek is de specialiteit van Han van Hagen (1944). Zijn aandacht verschoof daarbij de laatste jaren naar dieren, met de nadruk op vogels. Niet het dier als soort, maar als individu.

Bij kenners van de etskunst is van Hagen een begrip. 
Ger Luijten, voormalig hoofd conservator Rijksprentenkabinet, Rijksmuseum, Amsterdam, schrijft bijvoorbeeld: ‘Het is niet zo dat hij af en toe eens aan het etsen slaat. Het is een noodzaak.’

En Theo Laurentius, bekend van het TV programma Tussen Kunst en Kitsch, merkt op: ‘Ik kijk al meer dan vijftig jaar naar prenten en dat maakt je kieskeurig. Erger nog: je wordt kritisch, op het sarcastische af. Als zo’n ets (van Van Hagen, red.) dat allemaal glansrijk overleeft dan mag je aannemen dat je met een blijvertje te maken hebt.’

Midas Dekkers, schrijvende bioloog: ‘De stier bestaat niet. Wel heb je de stier Herman, de stier van Potter en de stier van Van Hagen. Daar een ets van is geen illustratie, dat is een portret. Een portret van de stier en van Van Hagen.

Han woonde lange tijd in Nieuwkoop en je kunt rustig stellen, dat zijn etsloopbaan daar begonnen is. 26 jaar geleden verhuisde hij naar Zuidwolde in Drenthe. Sindsdien nemen als onderwerp dieren en vooral vogels een belangrijke plaats in. Hij woont daar in een natuurgebied. Op zijn erf heeft hij een eigen vogelkijkhut. Schotse Hooglanders zijn de naaste buren.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

ÉtatTrès bon

Le spectacle est en bon état. Quelques petits plis le long des bords. Bien cadré, cela tombe dans le cadre/sous le passe-partout.

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Han van Hagen (1944)

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (7)

Mis en vente par  KiewitKunstonder100euro
FA. (35)

Membre depuis 2014
1022 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (337)
Pinterest
39.5 cm
28.5 cm
La vente s'est clôturée
DÉTAILS DE LA VENTE
Heure de début:01-09-2022 à 09:00
Heure de fin:10-09-2022 à 20:08
Mise à prix € 75
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
EnvoiVers le monde entier

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.