Hans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992

AcheterHans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992? Enchérissez de 349!
AcheterHans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992? Enchérissez de 349!AcheterHans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992? Enchérissez de 349!AcheterHans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992? Enchérissez de 349!AcheterHans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992? Enchérissez de 349!AcheterHans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992? Enchérissez de 349!
Mettre un lot similaire en vente
  • Hans Vanhorck (1952)
TypePeintures
Année1992
TechniqueTechniques mixtes
SupportToile
EncadréSur châssis
Dimensions90 cm x 70 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Gemengde techniek op doek van Hans Vanhorck.  Titel: Abwehr(Verdediging). Jaar: 1992. Afmetingen: H90 x b70cm.  Het werk is rechts onderin-en achterop gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Het werk kan  worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruit betaling,  is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden met Swift koeriers


Als Hans van Horck als tiener voor een grote drukkerij werkt, ontstaat zijn interesse voor gedrukte kunst. Hij blijkt talent te hebben voor het ontwerpen van posters. Dit is voor hem aanleiding om te kiezen voor een opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven.

Om zijn creativiteit verder te ontwikkelen verhuist Hans op achttienjarige leeftijd naar Zwitserland. Daar was op dat moment de grafische en toegepaste vormgeving verder ontwikkeld dan in Nederland en dat gaf Hans van Horck de inspiratie voor zijn verdere ontwikkeling als hedendaags kunstenaar.

Hans van Horck begint zijn artistieke loopbaan als aquarellist en schildert portretten en vrouwelijk naakt. Zijn echtgenote Anita Duijf staat vaak model voor zijn werk. In de loop van de tijd wordt het werk steeds abstracter en expressiever. Aquarelleren wordt verruild voor het werken met (acryl)verf. Hiermee worden grote hoeveelheden op het doek verwerkt, soms heel pasteus, soms vloeibaar met een verwijzing naar zijn eerdere aquarellen. De doeken liggen altijd plat wanneer de kunstenaar er aan werkt. Bijkomend voordeel is dat hij om het doek heen kan lopen en de compositie voortdurend van alle kanten kan beoordelen.

De schilderijen en sculpturen van Hans van Horck zijn geïnspireerd door de mythologie van Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Zijn werken kennen een hoge mate van abstractie, maar zijn zelden volledig abstract. Zijn werk kent vaak symbolen uit oude culturen of figuratieve elementen uit de natuur of architectuur. Ook het vrouwelijk naakt komt nog zo nu en dan voor in zijn werk. Het maakt Van Horck niet uit of zijn werk wordt bestempeld als lyrisch-abstract, abstract-figuratief of anderszins. Als belangrijke inspiratiebronnen noemt hij onder anderen Gerhard Richter en Caspar David Friedrich.

Hans van Horck signeert zijn werk met 'vanhorck'. Dit om verwarring met generatiegenoot en beeldend kunstenaar Hans van Hoek te voorkomen. ‘vanhorck’, bij voorkeur geschreven zonder hoofdletter vormt zijn handelsmerk waarmee hij in binnen- en buitenland bekendheid verwerft. Naast exposities in vele Europese steden is het werk van hem te zien in San Francisco, Miami, Chicago, Singapore en Hong Kong.

Hans van Horck woont en werkt sinds het eind van de 20e eeuw in Amersfoort. Zijn atelier, dat hij deelt met zijn echtgenote Anita Duijf, bevindt zich op de bovenste etage van Musiom in Amersfoort en maakt onderdeel uit van het museum.

ÉtatTrès bon

Dans de très bonnes conditions

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Hans Vanhorck (1952)

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (10)

Mis en vente par  KiewitKunst
FA. (174)

Membre depuis 2011
5585 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (339)
Pinterest
70 cm
90 cm
La vente s'est clôturée
DÉTAILS DE LA VENTE
Heure de début:13-07-2022 à 14:31
Heure de fin:22-07-2022 à 19:58
Mise à prix € 349
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
EnvoiUniquement livraison par transporteur spécialisé

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.