Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk - Vendu

AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!
AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!AcheterHans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk? Enchérissez de 59!
Mettre un lot similaire en vente
  • Hans Vanhorck (1952)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1992
TechniqueSérigraphie
SupportPapier fait à la main
StyleExpressionniste
SujetNature morte
EncadréNon encadré
Dimensions76 cm x 56 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage38/250
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Mooie zeefdruk van Hans Vanhorck (1952), geïnspireerd op de culinaire geneugten van veel mensen, namelijk een goed glas wijn.
Titel: In Vino Veritas, met een knipoog verwijzend naar wat alcohol uitwerkt
Oplage: 38/250
Met de hand -in potlood- gesigneerd, rechtsonder
Gedrukt op 280 grams Arches papier
De zeefdruk verkeert in nieuwstaat, is nimmer ingelijst geweest.
Het wordt opgerold verzonden, tenzij anders overeengekomen.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Het werk van Hans Vanhorck is een zoeken naar een balans van mooie expressieve kleuren en figuratieve elementen.
Vanhorck (1952) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hij is een zeer succesvol schilder en exposeert met grote regelmaat in Europa en de Verenigde Staten.
Over zijn werk en zijn ideeën daarachter zegt hij zelf het volgende: “De taal van het lichaam is datgene waarnaar ik in mijn schilderijen op zoek ben. Die taal is een samengaan van visuele en emotionele indrukken. Om de visuele indrukken vast te leggen maak ik gebruik van het ‘realisme’ terwijl kleuren het voertuig zijn om de emotionele indrukken zichtbaar te maken. In talloze kleine variaties en uitdrukkingen wordt het vastgelegd. Het willen scheppen van een illusie, wat op zichzelf al een illusie is, is het motief van mijn schilderijen."

Hans Vanhorck maakt abstracte, kolkende doeken en daartegenover de meer ingetogen werken waarin het vrouwelijk naakt, vaak met afgewend gezicht, uit de achtergrond, oprijst. De altijd evenwichtige en perfect uitgewerkte composities hebben in de loop der jaren een langzaam wijzigend koloriet getoond. Maar de warme aardtinten, variërend van bruinen en okers tot warm donkerrood en een gouden geel, zijn altijd aanwezig geweest. Kenmerkend van Vanhorck was het hier strak tegenaan plaatsen van complementaire kleuren, zoals het felle oranje of het diepe Pruisisch blauw. Het is Vanhorck om het even of zijn registratie van het onderwerp als lyrisch-abstract, abstract-figuratief of anders wordt omschreven. Spanning, kracht en beweging uitgedrukt in kleur, daar gaat het hem om. Het onderwerp of de stijl van uitwerking is dan van minder belang want het resultaat boeit de toeschouwer altijd.
ÉtatÉtat neuf

Le magazine est en parfait état, n'a jamais été encadré

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Hans Vanhorck (1952)

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (10)

Mis en vente par  takamine
FA. (4)

Membre depuis 2020
306 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (31)
Pinterest
56 cm
76 cm
Ce lot a été vendu pour 62,10 (15% de frais de commission compris)
DÉTAILS DE LA VENTE
Heure de début:23-11-2022 à 21:59
Heure de fin:21-12-2022 à 13:41
Enchères (1)
Rikkie
21 déc. / 12:29
€ 54
Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.